+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Стратегия за популяризиране на уеб сайтове

Стратегия за популяризиране на уеб сайтове

seo-trend

Правилно избраната стратегия до голяма степен определя успеха и бързината на уеб сайта. С други думи, SEO стратегията е план за постигане на конкретна цел в рамките на определен период от време.

Стратегията се формира за всеки сайт поотделно и зависи от много фактори:

Тип на сайта

Онлайн магазин, съдържание, проект, марка и т.н. – всеки ще има своя собствена стратегия за популяризиране.

Теми за търсене

За да се формира стратегия, е важно да се разбере колко конкурентен е сайтът, какъв е обемът от заявки, има ли ясно изразена сезонност и т.н.

Възрастта на сайта

Например, невъзможно е бързо да се популяризира нов сайт за популярни конкурентни ключови думи. Необходимо е също така да се вземат предвид особеностите при различните търсачки. Например, на първия етап Google може да бъде приоритет, за постигане на първите резултати.

Предишна история на развитието и популяризирането на сайта

Например, сайтът е променен в миналото и адресите на страниците са променени, но пренасочването от старите адреси към новите не е конфигурирано – това може да повлияе негативно на позицията му в търсачките и трафика от търсенето.

Структури на сайта

Съответства ли на структурата при търсене, дали е необходима значителна преработка.

Писане на съдържание

Местоположение

Безполезно е да се опитвате да популяризирате сайта извън вашия район. Може би е необходимо да разделите сайта на отделни райони и поддомейни или правилно да форматирате всички адреси на вашата фирма в Google Directory, за да осигурите правилното свързване на сайта с районите.

Имайки предвид, че оптимизацията на търсачките е сложно и задълбочено проучване на всички нива, влияещи върху класирането, избира се стратегия за популяризиране на търсачките въз основа на практическия опит. Писане на висококачествено съдържание, разработване на технически препоръки за робота на търсачката, за да премине през всички страници, анализиране на вашия трафик, начини за увеличаване на конверсията, поставят се висококачествени външни връзки, анализират се вашите конкуренти.

В зависимост от текущото състояние на сайта, се прилагат различни концепции, за да се изгради стратегия.

Нов сайт в процес на изграждане

Ако планирате или наскоро сте започнали да разработвате уебсайт, препоръчваме Ви да включите SEO специалисти в процеса на ранен етап. Това ще Ви даде огромно предимство:

– веднага ще получите сайт, оптимизиран за търсачките с правилно конфигуриран CMS, правилни адреси на страници, оптимална структура, съдържание на правилното място и необходимата сума и т.н.

Помислете си: 85% от готовите сайтове трябва да бъдат модифицирани, за да отговарят на изискванията на търсачките, а това е свързано с допълнителни разходи. Уеб разработчиците bekyarov.net създават добри ресурси за SEO оптимизация. Нашите специалисти ще извършат редица работи и ще изготвят препоръки, които трябва да бъдат изпълнени на сайта, така че веднага след старта да бъде индексиран от роботите при търсене.

Как се работи:

 • Премахваме всички текущи индикатори на сайта.
 • Поправят се адресите на рекламираните страници.
 • Предоставят се SEO препоръки за напредъка на проекта.
 • Предлагат се консултации в процеса на подготовката и структурата.
 • Пишат се текстове за целеви страници.
 • След като се постави сайта на пробен хостинг, го пълним с готови текстове.
 • Проверява се готовността на сайта за SEO.
 • Поставяне на сайта на основен хостинг.

Сайтът се рекламира за първи път

За да се изготви стратегия за такъв сайт, трябва да се разбере колко дълго е съществувал и каква е текущата му бройка от връзки. Дори сайтът да не е бил популяризиран преди това в търсачките, той може да има входящи връзки от контекстна реклама или съдържание на сайта. Стратегиите за нов и стар сайт, които се рекламират за първи път, ще бъдат напълно различни. В първия случай акцентът ще бъде върху нискочестотните позиции, във втория има смисъл да се състезавате за конкурентни високочестотни заявки.

За сайтове, рекламиращи за първи път:

 • Анализират се текущите позиции и трафика на сайта.
 • Избират се ключовите запитвания.
 • Провежда се SEO одит.
 • Правят се SEO препоръки за сайта.
 • Проверяват се препоръките при оптимизиране на сайта и неговото съдържание.

Сайтът се популяризира активно, но резултатите не са добри

Най-важното в случая е да се разбере причината за липсата на резултат или да се разбере причината, поради която резултатът не е удовлетворен. Следователно залогът е поставен. Провежда се технически SEO одит, преглед на съдържанието и анализ на външните връзки, общува се с клиента и т.н. Една от причините за неуспех може да бъде неправилно определената цел на проекта. По-нататъшната стратегия зависи от това кой параметър трябва да бъде коригиран.

За сайтове с лоши резултати:

 • Анализират се всички параметри на сайта.
 • Проверка на техническата оптимизация.
 • Проверяват се текстовете и разпределението на ключовите заявки.
 • Проверка на външните връзки и премахване на нискокачествените.
 • BEKYAROV.NET предлага нова стратегия и SEO препоръки.
 • Изпълнява препоръки и провежда проверка.
 • Пишат се нови текстове за целевите страници.
 • Закупуват се качествени връзки.
 • Проверка на  позициите на сайта по ключови думи и се анализира трафика на търсене.

Това са част от основните задачи, които се използват за изграждането и прилагането на стратегията. Ние от фирма Бекяров сме отговорни за резултата, така че ако стратегията противоречи на вашите принципи, най-вероятно ще откажем да популяризираме сайта. В SEO не може да има стратегия, която да отговаря само на Вашите условия трябва да отговаря, на първо място на търсещите машини в Google.

По принцип ние работим със сайтове за рекламиране:

 • Където изобщо не можете да промените нищо;
 • Съдържанието не отговаря на изискванията.

Ако искате да направите Вашия сайт ефективен инструмент за продажби в най-кратки срокове, Бекяровнет ще се радва да Ви предостави професионална помощ.

Други публикации