+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

ТОП 9 неща, за които WordPress е най-подходящата плаформа

ТОП 9 неща, за които WordPress е най-подходящата плаформа

Ако ми даваха по 1 лев всеки път, когато чуя фразата „WordPress е платформа за блогване и нищо повече“, вече щях да се конкурирам с Доналд Тръмп по богатство. И все пак, въпреки това, това изречение няма общо с реалността.

В този материал: За какво е най-ефективно да използваме системата с отворен код Уърдпрес и защо?

  1. Стандартен фирмен уеб сайт

Под стандартен съвсем нямам предвид „неефектен“ и „грозен“. Даже напротив – това е бюджетно решение за всяка фирма, която иска да информира потребителите си за предостоящи ъпдейти, да публикува интересна информация и каталози. Както може би вече знаете, можете да направите изключително интересни неща без никакъв код, включително и афилиейт програма с комисионни.

  1. Онлайн магазин

Независимо макро, микро или среден бизнес сте – WordPress е най-подходящата за Вас платформа. Изглежда най-съвреммено, най-лесна е за управление и заради широката й разпространеност изграждането на платформата ще е и значително по-изгодно. Както със сигурност сте научили – поддръжката на Уърдпрес е изключително лесна, а системата може да бъде адаптирана към всички нива на натовареност.

  1. Сайт-визитка

Или по-известен като уеб сайт с една страница, съдържаща най-важната информация за дадена личност, събитие, компания или организация. Изграждането на ефектна визитка отнема сравнително малко време и в зависимост от бюджета могат да станат чудеса (наистина).

  1. PBN сайт (по-известно като частна мрежа от блогове, най-известно като „сателитка“)

Що се отнася до PBN даването на пари за различни системи е повече от глупаво решение, тъй като мрежата има критична нужда от напълно различни неща, и повярвайте, WordPress не просто е най-изгодна, тя е единствената алтернатива за такъв тип сайтове.

  1. Микро нишови уебсайтове

В последните няколко години сайтовете, опериращи в микро ниши, се промениха коренно – вече те се състоят най-вече от една страница с контактна форма, друга с условия за ползване и блог. Заради тази промяна в разбирането за такъв тип пасивни доходи, а и не само, WordPress отново остава на първо място в класацията за най-добри системи. Критично важният въпрос с поставянето на рекламите има отговор в лицето на изключително много плъгини, които работят повече от добре.

  1. Афилиейт уеб сайтове, партниращи си с Amazon

Ако ви трябва нещо като комбинация между магазин и блог – точното решение се намира точно под носа Ви. За изграждането на така наречените „хибридни магазини“ ще Ви помогнат специално пригодени теми, които в момента са в изобилие на пазара. Освен това няма да имате никакъв проблем при поставянето на рекламните площадки, тъй като в добрите теми има вградени разширения, които работят безотказно.

  1. Онлайн списания

Никой не може да ме убеди, че има по-добра платформа за направата на електронно списание от Уърдпрес. Поглеждайки всички популярни къстъм платформи, изработвани за десетки хиляди долари, не мога да кажа, че се различават особено от така познатия и любим WP. Разбира се, понякога която и да е система с отворен код се налага да бъде сменена при изключително високи нива на натовареност, хакерски атаки и т.н., но не бива да мислите за това преди достигане на 100,000 дневни посещения или повече.

  1. Сайтове с платено членство от (почки) всякакъв характер

Докато изработването на уникална система с платено членство може да излезе много солено, WordPress би подал ръка дори на прохождащия бизнес, който има много ограничен бюджет. В днешно време всичко това може да стане само с няколко плъгина и съвсем малко доработка на системата за максимално ефективно решение, независимо дали става въпрос за видео курсове, електронна книга, онлайн семинар или просто блог с много ценно съдържание, което не е за всеки, така да го кажем..

  1. Сайтове за групови услуги – сайт за обяви, споделено пътуване и др.

В така конкурентните ниши за групови услуги не Ви е необходимо да давате средства за скъпи системи, за които трябва да плащате солено за всяка елементарна добавка, която при WP струва не повече от 100$ при положение, че имате нужда от средства за SEO и реклама. Освен това – Уърдпрес е оптимизиран и що се отнася до монетизация на такъв тип уеб сайтове.

За финал бих искал да завърша с нещо, върху което разсъждавах – „Никой не се интересува от нещо безплатно. Щом то е без пари, значи е некачествено. Ако то струва 1 лев обаче – за хората рязко продуктът става полезен, качествен и достоен за техния проект“. С други думи – разсъждавайте трезво и не си мислете, че ако дадете 5000 лева за уебсайт ще получите нещо повече от това, което предлага една система с отворен код. Тъй като, повярвайте, WordPress можеше съвсем спокойно да струва 60,100 или дори 500 долара, но това надали щеше да подобри качеството му. Друг съвет, който мога да Ви дам е да не се доверявате на „bullshit spreaders“, които изпитват престъпно удоволствие от публикуването на глупави теми в известни и не чак толкова известни форуми, очаквайки да подведат някой начинаещ в онлайн бизнеса.

Пожелавам Ви успех с изграждането на следващия велик проект! Ако имате нужда от помощ с SEO оптимизацията, AdWords кампания или пък искате пълно изграждане на уеб сайт „до ключ“, то не се колебайте да се свържете с мен – отговарям до 2 часа на всички запитвания. Предлагам решение както за малкия, така и за средния и голям бизнес, тъй като определено вярвам във възможностите на системата.

Други публикации