+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

12 начини за популяризиране на блог или сайт

12 начини за популяризиране на блог или сайт

strategyНаправата на собствен сайт или блог е чудесна възможност за изкарване на допълнителни доходи. Ако сте пък фирма, това е сравнително евтин начин да присъствате в онлайн пространството и хората да имат достъп до вас. В тази статия ще ви представим 12 стъпки, с които можете да популяризирате сайта си или блога си.

Добавете блога или сайта си в Google AdSense

Това е сигурен начин да изкарвате пари чрез реклама. Не забравяйте, че трябва да имате оригинално съдържание и то да е оформено добре и със снимки. Повярвайте ни, наистина има в България хора, които изкарват пари по този начин.

Интересно съдържание

Направете съдържанието интересно, достъпно и полезно за обикновения потребител. Потребителите с удоволствие четат подобни сайтове или блогове, тъй като те са пълни с неща, които ги интересува.  С такива статии със сигурност ще привлечете повече последователи, а това означава и повече рекламодатели.

 

Пишете за други известни блогъри

Това е чудесна реклама за вашия блог. По този начин вие показвате на хората, че не само конкуренция може да има, но наистина уважение към труда на друг известен блогър, който е положил труд да стане това, което е. По този начин можете да привлечете и добри бизнес партньори, които да видят във вас потенциален партньор.

Бюлетин

Всички известни блогове и сайтове имат бюлетин. По този начин вие имате имейла на своите читатели и можете да им изпратите най-новата полезна статия, която да ги зарадва.

Живо съдържание

Под това разбирайте да добавяте различни клипчета, уебинари и дори време, в което да се срещате с вашите читатели или клиенти. Хората обичат да четат полезни неща, но и обичат да ги виждат.  Освен това, уебинарите можете да ги правите по всяко време. Така със сигурност ще държите почитателите са ангажирани, а това само може да ви носи плюсове.

Обикновени, а не рекламни статии

Пишете повече обикновени статии, които да са полезни на читателите, а не само да ги карате да купуват нещо. Обикновените задържат вниманието много повече, отколкото рекламните.

Добре написани рекламни статии

Важно е да можете да обясните на потребителя защо е добре да си купи даден продукт. Разбира се, това важи, ако продавате нещо чрез своя блог или сайт. В такова съдържание трябва да можете да представите на съответния клиент качествата на продукта и как той ще облекчи техния начин на живот.

Обучение

Това не означава да обучавате своите читатели. Ако забележите, много известни блогъри вмъкват акцент на обучение, като уверяват своите читатели, че се опитват да им дадат най-полезната информация във всяка една сфера.  И това наистина се оценява от читателите, защото това са хора, които искат да научат нещо ново и да го приложат на практика. Използвайте и вие тази техника и ще имате верни последователи.

Отговор на въпроси и коментари

Ако вашите потребители задават много въпроси и това ви отнема време, за да им отговорите. Това всъщност е чудесна идея за нов пост в сайта или блога и с подходящите ключови думи имате и отлична оптимизация. Всъщност, потребители, без да осъзнават, са свършили цялата работа по написването на съдържанието – задали са темата за него.

Игри

Ако забележите известните сайтове или блогове провеждат игри. Целта е разбира се хората да задържат вниманието си, да дадат имейлите си и по този начин да получат на по-късен етап имейл с рекламно съдържание или пък полезна информация. По този начин се изглажда успешен имейл маркетинг.

Споделяне в социалните мрежи

В Социалните мрежи хората постоянно споделят. За да сте популярни, задължително трябва да присъствате там. Споделяйте там най-интересните и популярни статии от блога или сайта си. Не забравяйте и да отговаряте на коментарите или въпросите, които най-вероятно ще се зададат.

Рекламни линкове

Това носи доходи за вас, но и за рекламодателя. Важно е обаче линковете да свързани със съдържанието на блога ви, така че да не му вредят, но да му бъдат от полза.  Те трябва да са логически свързани с полезните и интересни статии, които потребителите ще прочетат. Потребителите не трябва да остават с впечатлението, че ги карате да кликнат на дадения линк, за да получите вие изгода.

Повярвайте ни, интернет има нужда от наистина добри блогове и сайтове, които да дават това, от което се нуждаят хората. Със сигурност ще пожънете успех с всички изброени по-горе тактики. Набирайки потребители, вие можете да привличате рекламодатели, тъй като те търсят четени и посещавани блогове и сайтове, за да се рекламират там. Не забравяйте, че с полезно съдържание вие можете да си извоювате по-предна позиция в търсачките, тъй като те се влияят и следват потребителите. Това важи и в обратната посока. Ако качвате съдържание, което не е написано добре, има ниска уникалност или направо е копирано от конкуренцията, то със сигурност ще загубите последователите си. И това е най-малкото! Някои от тях могат да ви докладват за откраднато съдържание, а Гугъл не обича това и нищо чудно да ви изхвърли от класацията си. Качвайте полезно съдържание и ще пожънете истински успех!

Други публикации