+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

5 Съветa и трикове за използване на AdSense

5 Съветa и трикове за използване на  AdSense

 

AdSense е чудесно средство за генериране на приходи от уеб сайта Ви. За съжаление, голям брой потребители стават жертва на някои често срещани грешки и дори не осъзнават, че функционират под максималния си потенциал за доходи.

Ето няколко съвета от AdSense, които ще Ви помогнат да оптимизирате уеб сайта си както с по-високи приходи, така и с подобрен потребителски опит….

  1. А / Б тестване на рекламните елементи

Експериментирането ви позволява да сравнявате една вариация на настройките на рекламата ви с друга вариация и да изберете тази, която се представя най-добре. Можете да сравните ефективността само на текстови реклами с ефективността на реклами , които имат текст и дисплей, или да анализирате ефекта от промяна на цвета на рекламния текст върху ефективността на рекламата или да определите въздействието върху приходите си чрез показване на реклами в специфични или общи категории.

Въпреки че имате нужда от малко технологични умения, за да преминете през целия процес на подготовка на експеримента, да създадете експеримента си, да наблюдавате експеримента си и накрая да изберете своя победител – това си струва усилията.

  1. Използвайте няколко рекламни елемента, за постигане на максимална реализацията

Един прост начин да увеличите процента на кликванията си от AdSense и приходите, е да поставите рекламни елементи на повече от един тип (AdSense за съдържание, връзка и търсене) и с различни размери на страниците си. По този начин на потребителите се показват повече реклами от големите рекламни места на Google, което увеличава вероятността те да кликнат на някоя от тях.

Уверете се, че най-добре разположената в уеб страницата Ви реклама, се показва първа във вашия HTML код. Това ще гарантира, че най-видимата Ви рекламна собственост ще бъде взета от рекламите, които се намират най-високо в търга – увеличавайки приходите Ви.

И не забравяйте да се придържате към правилата на AdSense, който позволяват до три реклами за съдържание, до три елемента за връзка и до две търсения на всяка страница, за да избегнете забрана на профила си.

3 Ограничете броят на рекламите видими „над фолда“

В терминологията на уеб дизайна „над фолд“ се отнася до части от уеб страница, които са видими без скролване. Когато твърде много рекламни елементи са поставени над фолда, потребителите излизат, защото намирането на съдържанието, за което са дошли, става .В резултат на това Google вече наказва такива страници. Ето един откъс от блога на Центъра за уеб администратори на Google:

„Както споменахме по-рано, чухме оплаквания от потребители, че след като кликнат върху даден резултат ,трудно намират истинското съдържание и остават недоволни от опита си. Вместо да превъртат страницата надолу покрай реклами, потребителите искат да видят съдържанието веднага. Така че сайтовете, които нямат много съдържание „по-горе“, могат да бъдат засегнати от тази промяна. Ако кликнете върху уеб сайт и частта от уеб сайта, която виждате първо не съдържа много видимо съдържание или голяма част от първоначалния екран на сайта е само с реклами, не създава добро потребителски използване. Такива сайтове не могат да се класират като много напредващи.

 

Разбираме, че поставянето на реклами над полето е често срещано за много уеб сайтове; Тези реклами често се представят добре и помагат на издателите да си осигуряват приходи от онлайн съдържание. Тази промяна на алгоритъма не засяга сайтове, които поставят рекламите над фолда до нормална степен, но засяга сайтове, които отиват много по-далеч и пълнят горната част на страницата с реклами в прекомерна степен или които затрудняват намирането на истинското съдържание на страницата. Това ново алгоритмично подобрение има тенденция да въздейства върху сайтовете, където има само малко количество видимо съдържание над фолда, или съответното , където съдържанието  непрекъснато се тласка надолу заради реклами. “

  1. Оптимизирайте цветовото въздействие на текстовите рекламни елементи

Експериментирането с цвета на текстовите рекламни елементи е от съществено значение за повишаване на тяхната видимост. Рекламен стил, който стои добре върху светла тема на уеб сайт, може да изглежда твърде ярък и разсейващ на по-тъмен сайт , отблъсквайки потребителите далеч не само от рекламата, но и от уеб страницата.

За най-ненатрапчивото потребителско изживяване , съчетайте фона и цвета на рамката на рекламния елемент с фона на страницата, на която ще бъде поставена рекламата.

За по-различна реклама съчетайте цветовете на фона и границите на уебсайта си, но не ги съчетавайте на мястото, където се намират рекламите. Изпробвайте различни стилове и измервайте ефективността на рекламите с течение на времето, за да установите най-ефективния формат.

  1. Създавайте и прилагайте адаптивни реклами

Това е свързано  в по-голяма степен с прилагането на адаптивен дизайн на уебсайта Ви (което е нещо, което наистина трябва да направите, ако работите с уеб сайт през 2017 г.).

Миналата година Comscore съобщи, че мобилните платформи – смартфони и таблети – заедно представляват 60% от общото прекарано време в медийно съдържание, което е повече от 50% за година. Ако уебсайтът Ви не е оптимизиран за тези устройства, пропускате голяма възможност да заемете тази аудитория.

И така, какво общо има това с AdSense? Е, AdSense работи добре с  отзивчив „респонзив“ дизайн и ви позволява да генерирате кодове за отзивчиви рекламни елементи, които автоматично се преоразмеряват, за да предлагат най-доброто представяне на мобилната аудитория. Направете това сега, защото 60% е число, което само ще нараства.

Други публикации