+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Увеличаване на приходите от Google AdSense КАК?

Увеличаване на приходите от Google AdSense – КАК?

Като част от огромна рекламна мрежа Adsense не може да се оплаче от липса на медийни партньори, които да публикуват рекламите им. Но издателите в България определено не са доволни от приходите, определяни на база клик и понякога безсмилостно съкращавани поради неспазване на някои от неписаните правила на AdSense.

В тази статия: Ще отговоря на най-често задаваните въпроси, свързани с рекламната мрежа и българския рекламен пазар. Също така ще отговоря на въпросите, породени  от написаното в първия параграф. Пожелавам Ви приятно четене!

 

Увеличаване на приходите от AdSense – позициониране на рекламите и още нещо…

adsense-best-positionsЕто една изключително показателна схема за подобаващ старт на подобен материал. С други думи, ако просто сте разположили някакви реклами някъде, няма да имате никакъв успех. Изключително важно е да прецените от кои позиции да се възползвате, тъй като ако сложите реклами на всички, вероятно Вие ще сте единственият посетител на сайта.

  1. Постарайте се да има не повече от 3 реклами на страница, които потребителят вижда едновременно.
  2. Задължително тествайте рекламите на мобилни устройства и използвайте специална добавка (плъгин) за подреждане на екрана при мобилни устройства. Такъв е Mobile Ad Injector.
  3. Постарайте се потребителите да не развиват така наречената „слепота за реклами“ – това е, когато потребителят ги вижда, но те биват игнорирани до такава степен, че те никога не биват кликвани.

Ето малко по-конкрени съвети, които със сигурност ще Ви бъдат от помощ:

Постарайте се да направите така, че рекламите от AdSense да изпъкват – сложете сив цвят за фон, направете логото си едноцветно и настройте платформата да показва само цветни, ярки и констрастиращи на основния цвят банери.

Разделяйте съдържанието с реклами, но не прекалявайте – най-подходящата част е между увода и същинската част на статията. Постарайте се потребителят да вижда само 1 реклама докато чете. Така увеличавате драстично шанса той да кликне върху нея.

Слейте рекламите със съдържанието, но не прекалено – нека има един момент, в който потребителят вижда почти само рекламата и нищо друго. Така увеличавате възможността тя да прикове вниманието му докато скролва към „същинската част“.

 

Неща, които да НЕ правим като разпространители на AdSense – последствията са фатални.

Или просто се поставете на мястото на рекламодателите…

Всички искат да печелят. А печеленето от AdSense си е истинско изкуство и не може да бъде описано в една статия – има три жадни за приходи страни: Google, рекламодателят и Вие и всеки брани своето със зъби и нокти. Първите дават максимално нисък процент от рекламата на Вас, вторите залагат минимални цени на клик, а третите правят всичко възможно потребителят да кликне несъзнателно върху рекламата…

Ето някои съвети, които ще Ви помогнат да ядосате минимално останалите две страни:

  • Никога, никога не кликвайте на рекламите в сайта си. Това е сигурният начин да Ви баннат.
  • Избягвайте трафика от Първо и основно неписано правило на Adsense е: „Не ме тормози със социалките!“. AdSense крещи това и го показва по всякакъв начин, но основният са наказанията с до 30% от приходите в края на месеца с основание „невалидни кликове“. Освен това, потребителите от социалните мрежи „сканират“ съдържанието и рядко вникват в него, което автоматично означава, че са по-малко благосклонни да кликват на реклами.
  • Не досаждайте на потребителите (тъй като те са четвъртата страна, която се опитва да пропусне дразнещите реклами), тъй като те или ще напуснат сайта Ви, или ще инсталират AdBlock или подобен блокиращ банерите адон. Да, нахално е, да, не е редно, но така се случва. Средностатистическият потребител, който не знае за съществуването му, просто напуска сайта и намира друг, подобен на Вашия.

 

Искрено се надявам, че написаното в този материал Ви е било полезно. Пожелавам Ви успех с увеличаването на приходите от AdSense.

Други публикации