+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

AdBlock всичко за него

AdBlock – всичко за него

Положението с AdSense рекламите започна да става трагично след пускането на AdBlock. След това се разработиха и плъгини за блокиране на блокиращите рекламите, а след това се появиха и блокери, които да блокират тези плъгини, за да може потребителят да браузва без притеснение с AdBlock. Всичко стана изключително сложно за всички, използващи AdSense. Трябва да знаете, че потребителят винаги може да се спаси от рекламите, поради тази причина трябва да търсите друг подход.

Начин на действане на AdBlock

Той блокира всички елементи, в които има написан размера. Тоест – ако го няма размера в банера, то приложението няма да може да блокира рекламата. Всичко е лесно и добре, но не съвсем. Ако използвате AdSense, може би знаете, че размерът присъства в кода за вграждане, който получавате. И ако сте решили да го редактирате – нямате право…

Махнете Google Adsense!

Каквото и да казвате, истина е! Времето на AdSense за България така и не дойде, така че дори не можем да кажем, че е отминало.. ниски печалби, режат приходи – абсолютни монополисти. Истината вече е в директната реклама поради следните няколко причини:

  • Парите не се прибират от посредника Google
  • Можете да избегнете AdBlock
  • Можете да съобразите рекламите си с аудиторията
  • Никой не Ви реже от приходите за невалиден трафик

И още куп други предимства. Ако искате един път за винаги да се оттървете от два товара  – Google Adsense и Adblock, то сега е времето!

 

След стъпката

Ако сте се решили да махнате рекламната мрежа, то имам нещо за вас. А ако не – помислете си още един път, ще си струва.

  1. Ако използвате WordPress

Намерете плъгин, с който можете да разполагате рекламите из целия сайт. Важно е да пише, че скрива размера на банерите! След това просто вграждате кода и всичко е готово. Естествен, може и без плъгин, но е най-добре за инсталирате един.

  1. Ако не използвате WordPress

Отново повтарям, че е важно единствено да не присъства размера на банера в кода. В codecanyon и останалите подобни сайтове, откъдето можете да купите различни кодове, можете да се снабдите с такъв.

 

И ако още мислите, че ви е добре с AdSense

В такъв случай можете да се възползвате от плъгините за блокиране на AdBlock. Повечето от тях са безплатни, но можете да намерите и платени – ако искате да е напълно по Вашите нужди е по-добре да поръчате на специалист да Ви напише, отколкото да купувате премиум лицензи.

 

За тези, които още не разбират за какво става дума

Единственото нещо, което трябва да направите – отворете сайта на списание  Forbes  с включен AdBlock и ще разберете. Те са едни от първите, които ползват този хитър начин на печелят от рекламите и последните, които използват AdSense, но това е друга тема.

Бих искал също да кажа, че ако трафикът Ви идва от Facebook, то Adsense е много, много лоша алтернатива. Също така е малко вероятно някой да иска да рекламира при Вас – за трафик от социалните мрежи са ефективни основно рекламни мрежи, плащащи на импресия. Това е поради факта, че повечето от потребителите на социалните мрежи отварят линка, хвърлят един поглед и се връщат обратно.

Винаги има бонус за четящите до края..

Винаги има бонус за тези, които четат до края на статията, поне в този блог. Ето някои ресурси, за които говорех в началото на статията, за да Ви спестя ровенето и тестването на различни плъгини.

https://wordpress.org/plugins/meks-easy-ads-widget/ – WordPress плъгин за реклами. Можете да ги поставите навсякъде и е напълно безплатен. Съвместим с всяка версия на WordPress. Препоръчвам с две ръце!

 

Бонус 2: Ефективност на рекламите

Знаете ли, че рекламите в съдържанието са най-ефективни? А на най-популярното място за слагане на банери – в левия или десния сатбар е най-неефективно. Тук отново идва неприятният момент – дали да сме полезни на потребителите или на себе си, но това трябва да реши всеки за себе си. Ако искате по-полезен съвет, то мога да Ви препоръчам да използвате хедъра за рекламно поле. Не пречи на четимостта на сайта и първото нещо, което вижда посетителят е … рекламата. Другото предимство е, че потребителят ще се върне по-късно, за да прочете сайта Ви отново, защото преди това го е напуснал заради рекламния банер.

 

Пожелавам Ви успех по въпроса с печеленено от сайта. Ако имате опит, който искате да споделите с останалите – моля, коментирайте. Ако  пък мислите, че статията е добра – споделете я в социалните мрежи, за да разберат повече хора за нейното съществуване. А защо не и двете?

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.