+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

7-те типа най-интересни публикации как да грабнем аудиторията

7-те типа най-интересни публикации – как да грабнем аудиторията

Всеки иска да има наистина успешни, интересни и ангажиращи вниманието на посетителите публикации. Но за да привлечете още един фен на сайта си, Вие трябва първо да го накарате да кликне върху заглавието в google или която и да е друга търсеща машина. А след това.. след това трябва да грабнете вниманието му в първите 10 секунди. В противен случай може да го изгубите завинаги.

Но въпросът е как да стане това.

Има няколко типа публикации, които определено можем да наречем „успешни“. Те събуждат интереса у потребителите. Те правят сайтът Ви посещаван и успешен. А това носи следните ползи:

  • Увеличаване на приходите от реклама

Повярвайте, ако изпълните следващите съвети, Вашите печалби от всякакъв тип реклама ще скочат драстично. Колкото повече заинтересовани и редовни читатели, толкова повече $. Ако вече сте се занимавали със спам в социалните мрежи, то задължително знаете за какво говоря. Потребителите, дошли от социалните мрежи често не прочитат публикацията до края и не носят приход.

  • Солидно количество беклинкове

Това е едно доста голямо предимство. По този начин изкачвате позиции в Google напълно безплатно, сигурно, ефективно и дългосрочно.

 

По същество – 7-те типа печеливши публикации

 

1.     Списък с ресурси

Един полезен списък с ресурси изисква време и око за качеството. Трябва да познавате добре аудиторията си, също така сайтът Ви да има ясна таргет група. В противен случай трудът може да се окаже безсмислен.

Ако сте направили наистина качествен материал ще имате позитиви като:

  • Посетителите ще поставят линкът към статията в Bookmarks и често ще се сещат за Вас
  • Голям шанс за беклинкове
  • Увеличавате възможността за реклама „от уста на уста“

2.     Списък със съвети

Подобен ресурс може да има много ползи за Вас. В него трябва да опишете по възможно най-прегледен начин всички съвети, свързани със съответната тема. Тук обаче има един трик, който е препоръчително да използвате:

Никога не давайте цялата нужна информация само в удебелените редове, които всъщност за списъкът. Винаги следва и разширяване на казаното, но не е добре за Вас никой да не иска да го прочете.

3.     Добър съвет

Един съвет, но качествен и добре описан в същността. По този начин се различавате значително от другите – предоставяте полезна и уникална информация детайлно. Но не се заблуждавайте, че е лесно – ако започнете да описвате излишно, само и само статията да стане по дълга, можете много лесно да отблъснете посетителите.

4.     Оспорване на популярна гледна точка

Хората определено обичат да имате тяхната гледна точка. Несъгласните ще коментират, ще пускат линкове към статията във форуми и социални мрежи, за да споделят възмущението си. Това ще генерира значително много линкове, коментари и трафик.

Един типично български пример е да публикувате статия против Русия и русофилите… страстите ще се разгорещят.

5.     ШОК! Кръв по улиците на Америка!!!

Такъв тип заглавия са много популярни за нашите географски ширини. Този тип публикации се използват основно от СПАМ сайтовете, жълтите списания и всичко, свързано с некоректната журналистика. Но това определено не пречи Вие да правите добри публикации с помощта на този трик. Тези тип заглавия са думи, извадени от контекста и подтикващи потребителите да кликнат и да разберат за що иде реч.

6.     Въпроси и отговори – рубрика с популярни личности

Кой не иска да разбере всичко необходимо от специалист, на който има доверие? Ако познавате човек ( а дори и да не го познавате, няма значение – пишете му ), който е специалист в областта на Вашия сайт – направете интервю с него. Задайте му въпроси, от които се интересува аудиторията – от Вас зависи дали материалът ще има успех и как ще достигне до всички фенове.

7.     Списъкът „Best Of The Best“

Всеки иска да започне да разбира от нещо само за няколко часа… помогнете на потребителите по този начин. Съберете най-полезните неща, свързани с дадена тема на едно място. По този начин ще спечелите много качествени и заинтересовани потребители, които наистина ще Ви донесат ползи.

Други съвети, които бих искал да Ви дам:

  • Не се интересувайте от мненията за Вас в интернет

Колкото и хейтъри да има, не обръщайте внимание. Те винаги са пребивавали в българското уеб пространство и винаги ще съществуват. Каквото и да направите, нищо няма да им хареса. Колкото по-бързо свикнете с тази мисъл, толкова по-лесно и по-доходоносно.

  • Не спекулирайте

Посетителите са на сайта Ви, за да получат нещо. Ако се опитвате да ги накарате да стоят там, защото едва ли не са Ви длъжни…няма как да се получи. Публикувайте само когато има какво да кажете.

За финал бих искал да пожелая успех с намирането на най-подходящите публикация за Вашия сайт. А ако все още нямате такъв и искате да направя блога, корпоративния сайт или магазина на мечтите Ви…просто се свържете с мен.

А ако вече имате уеб платформа – поръчайте качествено SEO, за да Ви забележат.

Успех!

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.