+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

8 стъпки към създаването на успешен онлайн бизнес

8 стъпки към създаването на успешен онлайн бизнес

ideaАко имате онлайн бизнес, е лесно да работите от всяко място в света, да се издържате в интернет и дори да зададете свои собствени часове. Онлайн бизнесът е чудесно за тези нови предприемачи, които нямат много финансиране, тъй като разходите за започване на работа са изключително ниски. Но трябва да имате правилните трикове, за да започнете успешен онлайн бизнес.

Ето подробно ръководство за това как да започнете онлайн бизнес:

Стъпка 1: Изберете бизнес структурата

Първата най-важна стъпка, която трябва да се предприеме при започване на бизнес, е да решите дали да работите в компанията като корпорация, дружество с ограничена отговорност или еднолично търговско дружество.

Съпруг и съпруга или физическо лице могат да управляват бизнеса като едноличен търговец. Това е един от най-простите видове структура на компания, където не би трябвало да внасяте някакви документи за нейното създаване. Независимо от това, едноличният собственик няма защита от отговорността за задълженията и дълговете на бизнеса.

И това е причината, поради която много хора, които искат да започнат успешен онлайн бизнес, предпочетат да формират дружеството с ограничена отговорност, а не едноличния собственик. Типове образувания с ограничена отговорност включват корпорация и дружество с ограничена отговорност. И ако дадено лице избере да поеме тази фирмена структура, обикновено не е лично отговорно за задълженията на компанията.

Стъпка 2: Определете къде да оформите фирмата си

Ако решите да създадете корпорация, ще трябва да подадете документацията към държавата. За много от тези малки фирми е полезно да представите документацията за формацията в държавата, в която се намирате. С помощта на това ще избегнете допълнителната сума за регистрация за извършване на бизнес в собствената си държава и дори разходите за наемане на регистриран агент, който е извън държавата.

Стъпка 3: Име за бизнеса ви

За да изберете правилното и уникално име за бизнеса си, отделете време да го размислите, тъй като си заслужава.

Уникално име:

– Съответства на задълженията по държавните закони, които LLC или корпоративните имена имат отличителен характер, отколкото всяко друго търговско наименование, регистрирано в тази държава.
– Подобрява възможността да можете да получите име на домейн, което би било същото като вашето фирмено име.
– Намалява вероятността съответната фирма да ви съди за нарушение на търговската марка.
-Ползите ви в маркетинга на бизнеса и марката.

Веднага щом имате предвид името, можете да получите от Google да извърши търсене и да разбере, в случай че има някакво подобие в името или ако някой друг бизнес има това име или не. Това е важна стъпка за започване на успешен онлайн бизнес.

Стъпка 4: Получете име на домейн

Следващата стъпка в това как да започнете онлайн бизнес включва регистриране на име на домейн. И това трябва да се случи, след като сте избрали името на вашия бизнес. Името на домейна тук ще бъде адреса в интернет, който ще достигне до вашия бизнес уеб сайт и ще завърши с „.com“.

За да проверите дали името на домейна ви, за да започнете успешен онлайн бизнес, е било използвано от някой друг или не, просто въведете желаното име на домейна в браузъра си и кликнете върху търсенето, за да проверите дали някой го използва или не. Ако дадена уеб страница се отвори, това означава, че е била взета и ако е „не може да се намери страницата“, имате късмет, тъй като домейнът може да бъде купен.

Много от фирмите предоставят услугата за регистрация на име на домейн и процесът е много непосредствен. Всичко, което трябва да направите, е да си направите сметка на уеб сайта, който предлага услугата, да потърсите домейна, който искате да регистрирате, и след това да платите годишната такса, за да го закупите. Това е всичко, а вие имате бизнес домейн с вас.

Стъпка 5: Подайте документи за Вашия бизнес

За да започнете успешен онлайн бизнес, ще трябва да регистрирате бизнеса с държавата, точно както бихте направили за всеки друг бизнес. Това изисква подаване на документацията в агенцията в държавата, която отговаря за подаването на документи. Заедно с това ще бъдете задължени да дадете такса за подаване, която може да варира от държава в държава.

Веднага след като вашата лична фирма или корпорация бъде създадена, ще получите сертификат, който ще потвърди, че вашият нов бизнес субект съществува.

Стъпка 6: Настройте вашите финанси

В случай, че сте едноличен търговец, имате възможност да изберете да използвате номера на социалната си осигуровка вместо номерата от IRS.

Освен това, за да започнете успешен онлайн бизнес, бихте могли да отворите и бизнес банкова сметка. Освен това, ако обработвате транзакции през уеб сайта, можете също да си откриете сметка в PayPal или друга онлайн платежна услуга.

Стъпка 7: Попълнете изискванията за лицензиране и данък върху продажбите

Ако продавате стоки или услуги онлайн, най-вероятно ще трябва да съберете и върнете данъка върху продажбите за всички транзакции в която и да е държава. Това е за всяка държава, в която фирмата ви има физическо местоположение или където сте регистрирани.

Процедурите обаче варират от държава до държава и е добра идея да се свържете с данъчния отдел на вашата държава и / или счетоводител, за да разберете вашите отговорности. Трябва да потвърдите с вашия окръг или град, за да разберете, че имате нужда от фирмен лиценз.

Стъпка 8: Настройване на вашия уеб сайт

За това, че уеб сайтът е поставен навреме и работи правилно, ще трябва да купите уеб хостинг. Можете да получите това от същите фирми, предлагащи регистрация на домейн. С помощта на хост получавате място в интернет, където сайтът Ви може да работи свободно. Това е като отдаване под наем на къща там в Интернет за вашия сайт.

За да започнете успешен онлайн бизнес, ще се нуждаете от помощта на професионален уеб програмист, освен ако не сте професионалист. Но ако не сте, можете да очаквате да похарчите много за това, че сайтът е създаден и работи перфектно онлайн.

Освен това, наемете професионалист само ако смятате, че имате бюджета. Трябва да направите следното:

  • Създаване и поставяне на лого.
  • Създаване на текст и изображения.
  • Оптимизиране на сайта за търсачки.
  • Конфигуриране на уеб сайта така, че да прилича на начина, по който го искате и да включите функциите, от които се нуждаете.

  Веднага след като сте избрали бизнес структурата и името на бизнеса си, създадете уеб сайта си и подадете документацията с правилното състояние, ще бъдете готови да започнете бизнеса си онлайн.

  Освен това ще трябва да работите много, тъй като интернет е натоварено място и седи, чакайки клиентите да не ви помогнат. Потърсете методи, които биха ви помогнали да популяризирате бизнеса си чрез онлайн рекламата, старомодната дума от уста на уста и дори чрез социалните медии.

Други публикации