+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

9 проблема, които могат да бъдат избегнати с добре обмислена стратегия през 2019 г.

9 проблема, които могат да бъдат избегнати с добре обмислена стратегия през 2019 г.

Значението за създаването и използването на дигитален маркетингов план за подпомагане на цифровата трансформация и растежа на компанията

Откъде трябва да започвате, ако искате да разработите дигитална маркетингова стратегия?

Това е често срещано предизвикателство, тъй като много фирми знаят колко жизненоважни цифрови и мобилни канали са днес за придобиване и задържане на клиенти. Въпреки това, те нямат интегриран план да растат и да ангажират аудиторията си ефективно.

Предизвикателствата за създаване на стратегия за дигитален маркетинг?

Вашият план не е нужно да бъде огромен доклад, стратегията може най-добре да бъде обобщена в две или три страни на A4 в таблица, свързваща дигиталните маркетингови стратегии с целите.

Друго предизвикателство е пълен обхват и мащаб на дигиталния маркетинг. Има толкова много велики дигитални маркетингови техники, вариращи от търсене, социални и имейл маркетинг, за да подобрите дигиталното преживяване на вашия уеб сайт.

Какво е дигитален маркетинг? Как чрез използването на рамката за планиране на RACE можете да определите по-управляем брой дигитални маркетингови дейности. В рамките на всяка дигитална маркетингова техника има много подробни тактики, които са важни за успеха, така че те трябва да бъдат оценени и приоритизирани, например от динамично съдържание за автоматизиране на електронната поща, персонализиране на уеб сайтове до програмно, пренасочване и за органично търсене.

Препоръчителен подход за разработване на цифрова стратегия

Независимо дали имате стратегия или не, в сърцето на подхода „Възможност, стратегия, действие“ на BEKYAROV.NET за подобряване на дигиталния маркетинг е сравнителен анализ, за ​​да сравните къде се намирате сега, за да прецените потенциала си, в зависимост от това къде трябва да сте в бъдеще.

Но какво ще стане, ако сте една от компаниите, които все още нямат дигитална стратегия?

Мисля, че двете прости алтернативи за създаване на план може да изведат напред:

– Започнете с отделен план за дигитален маркетинг, който определя необходимостта от преобразуване и направете необходимостта от инвестиции и промени в дигиталния маркетинг.

– След това, след одобрение, да се създаде интегриран цифров план, който е част от цялостния маркетингов план – цифровият е изцяло съобразен и става част от обичайния бизнес.

И така, какви са начините да се действа тук?

– Използването на дигитален маркетинг без стратегически подход все още е нещо обичайно. Компаниите в тази категория използват ефективно цифровите мрежи и със сигурност ще получат отлични резултати от търсенето. Много от тях пропускат възможности за по-добро насочване или оптимизация или страдат от другите предизвикателства, изброени по-долу. Може би проблемите по-долу са най-големи за по-големите организации, които най-спешно се нуждаят от управление.

– По-голямата част от фирмите предприемат стратегически подход към цифровите технологии. Фирмите смятат, че създаването на цифрови планове често се случва на два етапа.

Първо, се създава отделен дигитален маркетингов план. Това е полезно за постигане на съгласие и изкупуване чрез показване на възможностите и проблемите и очертаване на пътя чрез определяне на цели и специфични стратегии за цифровите технологии, включително как сте интегрирали цифровия маркетинг в други бизнес дейности.

На второ място, цифровият подход се интегрира в маркетинговата стратегия, а това е основна дейност, „обичайната работа“, но не изисква отделно планиране, освен тактиката.

Ако нямате стратегия или може би искате да прегледате кои бизнес проблеми са важни за включване в рамките на стратегически преглед, ето 9-те най-често срещани проблеми, които възникват, ако нямате стратегия.

Имате ли дигитална маркетингова стратегия?

От 2012 г. се провеждат неформални анкети, за да се види колко широко се използват дигиталните маркетингови стратегии. Резултатите показаха някои големи подобрения през годините. Преди няколко години открихме, че около две трети до три четвърти нямат дигитален маркетингов план. Сега този брой се е свил до 45% в последното проучване, въпреки че това все още е доста високо и означава, че почти половината все още правят дигитални, без да има стратегия.

Когато направихме проучване за нашия безплатен отчет за управление на дигиталния маркетинг, ние се интересувахме, за да видим как този процент изглеждаше за определена извадка.

1. Вие сте безполезни

Намирам, че компаниите, които нямат дигитална стратегия (и много от тях), нямат ясна стратегическа цел за това, което искат да постигнат онлайн, по отношение на набирането на нови клиенти или изграждането на по-дълбоки взаимоотношения със съществуващите. И ако нямате цели с цифрови маркетингови цели, вероятно не разполагате с достатъчно ресурси, за да постигнете целите и не оценявате чрез анализ, дали постигате тези цели.

2. Няма да знаете вашата онлайн аудитория или пазарен дял

Искането на клиентите за онлайн услуги може да бъде подценявано, ако не сте проучили това. Може би по-важното е, че няма да разберете вашия онлайн пазар: динамиката ще се различава от традиционните канали с различен тип потребителски профил и поведение, конкуренти, предложения , както и опции за маркетингови комуникации. Има отлични инструменти, достъпни от основните цифрови платформи, където можете да разберете нивото на търсенето на клиентите, използвайки инструмента за планиране на ключови думи на Google, за да видите как взимате намеренията на търсещите да ги привлечете на сайта си или да видите колко хора се интересуват от продуктите, услугите или сектори, които можете да достигнете чрез Facebook коефициент на интелигентност.

3. Съществуващите и стартиращите конкуренти ще спечелят пазарен дял

Ако не отделяте достатъчно ресурси за дигитален маркетинг или използвате ad hoc подход без ясни определени стратегии, вашите конкуренти ще грабнат вашия цифров пазар!

4. Вие нямате мощно онлайн предложение за стойност

Ясно дефинирано предложение за стойност на онлайн клиент, съобразено с вашите различни целеви клиенти, ще ви помогне да разграничите онлайн услугите си, като окуражавате съществуващите и новите клиенти да се ангажират първоначално и да останат лоялни. Разработването на конкурентна маркетингова стратегия за съдържанието е от ключово значение за много организации, тъй като съдържанието е това, което ангажира аудиториите ви чрез различни канали, като търсене, социални, имейл маркетинг и в блога ви.

5. Вие не познавате добре вашите онлайн клиенти

Често се казва, че цифровият е „най-измеримата среда, която някога е била“. Но Google Анализ и други подобни ще ви кажат само обеми от посещения, а не чувство за посетители, както мислят. Трябва да използвате други форми на инструментите за обратна връзка на потребителите на уебсайтове, за да идентифицирате слабите си точки и да ги адресирате.

5. Вие не сте интегрирани

Всичко е твърде обичайно, за да се завършат дигиталните маркетингови дейности, независимо дали това е специализиран дигитален маркетолог, който седи в ИТ или отделна дигитална агенция. Всеки е съгласен, че цифровите мрежи работят най-добре, когато се интегрират с традиционните медии и каналите за отговор. Винаги препоръчваме разработването на интегрирана дигитална маркетингова стратегия и след завършването на Цифровата трансформация, дигиталните маркетингови дейности ще бъдат част от вашия маркетингов план и част от бизнеса, както обикновено.

6. Digital няма достатъчно хора / бюджет предвид значението си

Недостатъчен ресурс ще бъде посветен както на планирането, така и на изпълнението на е-маркетинга и е вероятно да липсват специфични специализирани умения за е-маркетинг, което ще затрудни ефективното реагиране на конкурентните заплахи.

7. Вие губите пари и време чрез дублиране

Дори ако имате достатъчно ресурси, това може да се пропилее. Такъв е случаят в по-големите компании, където виждате различни части на маркетинговата организация, които купуват различни инструменти или използват различни агенции за извършване на подобни маркетингови задачи.

8. Не сте достатъчно гъвкави, за да наваксате или да останете първи

Ако се вгледате в най-добрите онлайн марки като Amazon, Dell, Google, Tesco, Zappos, всички те са динамични – изпробвайки нови подходи, за да спечелят или да запазят онлайн аудиторията си.

9 Не оптимизирате

Всяка фирма с уеб сайт ще има аналитични данни, но много мениджъри не гарантират, че техните отбори правят или имат време да прегледат и да действат върху тях. След като стратегията Ви даде възможност да получите правилните основи, можете да постигнете непрекъснато усъвършенстване на ключовите аспекти като маркетинг за търсене, опит на потребителите на сайта, имейл и маркетинг в социалните мрежи.

Това са първите 9 проблема, които могат да бъдат избегнати с добре обмислена стратегия.

Така че, добрата новина е, че има мощни причини за създаване на дигитална стратегия и за преобразуване на маркетинга, който можете да използвате, за да убедите колегите и клиентите си. Също така има много опит от начина, по който други фирми са успешно интегрирали дигиталния маркетинг в своите дейности, както е обяснено в примерните цифрови планове, шаблони и най-добри практики в нашия инструментариум за цифрова маркетингова стратегия.

Други публикации