+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да напишете текст за насърчаване

Как да напишете текст за насърчаване

services-seo-copyrightingЗа това как да изберете правилните заявки за оптимизация на търсачките и промоцията на уеб сайтове, просто пишете, а не копирайте от конкуренти .Дори да смятате, че материалите на уебсайта на конкурентна организация са много добри. Не забравяйте поне да ги пренапишете.

Настоящите алгоритми за търсене на Google проследяват кражбата на текстово съдържание. Да, днес можете да копирате текстове и дори известно време ще бъдете в резултатите от търсенето на прилични позиции, но никой не може да гарантира, че вашият сайт няма да пропадне.

Не пренаписвайте чужди, а пишете свои собствени текстове. Постоянно развивайте сайта (в края на краищата за това съставихме семантичното ядро), интересно говорете за вашите продукти и услуги – и търсачките ще го оценят.

Къде да получите уникално текстово съдържание?

Източници на добри текстове

Първата възможност е да напишете текстовете на сайта сами. Нека специалистите на вашата фирма го правят – тези, които добре познават продукта, неговия асортимент, характеристики, специфики, потребителски качества. Тези, които са в състояние да представят вашите стоки и услуги от най-добрата им страна. Тази опция е изгодна, тъй като не изисква финансови разходи, въпреки че, отнема време.

Друг начин е да използвате услугите на професионални копирайтъри, които ще пишат текстове според вашата техническа задача. Този път на развитие се използва най-добре, ако вашият сайт има много страници (и се нуждаете от много текстове) – сто, двеста, триста.

Трудно е да се създаде такъв обем информация за сметка на „вътрешни ресурси“ (с участието на неговите специалисти).

Предимства и недостатъци?

Времевите разходи са сведени до минимум, но ще бъдат необходими инвестиции от бюджета на фирмата. Освен това копирайтърът е човек, който може правилно да напише текста, но (в повечето случаи) не разбира нищо от вашите продукти, следователно, той може да направи грешки поради незнание. Статиите трябва да бъдат проверени, дори да е добър копирайтъра, който работи за вас.

Как сами да пишете текстове?

Сайтът вече е изграден, съответно ключовите думи, за които трябва да пишете текстове, са известни.

Каква трябва да е дължината на статията?

Няма универсален отговор. Google рецепта: пишете текстове, които са интересни за хората. В повечето случаи се счита за нормално страницата да съдържа материал с дължина от 1000 до 2000 знака (така че когато потребителят отвори страницата и види целия текст, няма нужда екрана да се превърта). В онлайн магазините има достатъчно текст с дължина 400-500 разпечатки на страница. При описване на сложно оборудване, машинни инструменти и технологии може да се изискват 4000-5000 печатни знака.

Напишете текста по такъв начин, че всичко да е ясно от представения материал. Не забравяйте за ключовите въпроси.

По-трудно е да се пише такъв текст за Google трябва да изглежда по-естествено, сякаш тази страница наистина е написана за хора, а не за популяризиране на определена ключова заявка.

Колко заявки трябва да бъдат популяризирани на страница? Нормалната опция е не повече от две или три, идеалната.

Как да проверите уникалността на текста?

Дори и да сте написали статията сами – това не е гаранция, че текстът е уникален. Вероятно някой преди това е използвал подобни фрази, мисли и вашите материали повтаря това, което вече е публикувано в Интернет. Преди да публикувате текстово съдържание на сайт, трябва да се уверите в неговата уникалност. Между другото, ако статиите за вас са написани от копирайтър – проверката за уникалност е задължителна, дори преди да платите за поръчката.

Какви инструменти могат да се използват за проверка?

Това е безплатната програма Advego Plaguatus, която настройвате за проверка по зададени размери за откриване на плагиатство – думи, фрази, словосъчетания.

Как да защитим текстовото съдържание?

Независимо как сте създали съдържанието (сами или с помощта на копирайтъри), вие, разбира се, не искате то да бъде използвано от други – да е откраднато и публикувано в сайтовете на други хора. Тъй като кражбата на чужда интелектуална собственост в Интернет – уви – не е рядкост, трябва да се вземат мерки за нейната защита.

Как да запазите авторството за себе си, как да докажете на търсачките, че това съдържание е създадено от вас?

Какви методи за защита от копиране има?

Можете да опитате софтуерни начини за защита на съдържанието. Например, добавете командата към кода на всяка страница:

<body oncopy = „return false;“>

След това чрез „копиране“ – „поставяне“ текстът от страницата не се вдига. Но, уви, този метод не осигурява 100% защита. Първо, всеки, който иска, може да намери обходни решения (например да копира текст от източника на страницата). Второ, някои версии на браузърите игнорират командата „return false;“.Работи ли или не работи? Това може да зависи от типа и версията на браузъра, неговите настройки: Google Chrome, Mozilla, Opera, Internet Explorer – всеки има своите особености.

Друг вариант е да поставите скрипт за защита на съдържанието на страниците, който не позволява копиране на текста. Въпреки това, той също може да бъде хакнат, деактивиран.

Един от начините да подобрите позицията на сайта в резултатите от търсенето (колкото и да е странно) е да пишете добри, интересни статии.

Google постоянно съветва: „правете привлекателни уебсайтове“! Колкото по-привлекателен е материалът на страницата, толкова по-добри са поведенческите фактори. Посетителите остават по-дълго на страницата, процентът на неуспехите (бързи излизания от сайта) се намалява.

Освен това търсачките оценяват текстове въз основа на статистически анализ. Колкото по-уникални (различни) думи в текста, толкова по-висока е неговата стойност. Моля, обърнете внимание: в този случай не говорим за уникалността на текста за Интернет (не че текстът трябва да се различава от другите статии, публикувани в мрежата). Реч за „богатството“ на езика – същите думи не трябва да се използват в рамките на една статия, трябва да се избягват безкрайните повторения на една и съща мисъл: „В нашата фирма можете да си купите най-красивите завеси“, „Най-красивите завеси от нашата продукция перфектно ще украсят вашата къща“ , „Няма да намерите по-добри от нашите красиви завеси … затова купувайте …“ … Монотонните пасажи предизвикват баналност, дори досада.

Дайте на клиента да избира! Направете така, че от параграф до параграф той да вижда и научава нещо ново. Използвайте синоними и образен език: „Криви завеси за къщата“, „Луксозна драперия на прозорец“, „Оригинален модерен дизайн“, „Изискан стил на хол и спалня“.

Как да проверя дали текстът е скучен?

Използвайте семантичния анализатор за обмен на Advego.

Поставете всяка статия в прозореца и стартирайте сканирането. В колоната на цифровите стойности ще видите броя на думите (общо) и броя уникални думи. Ако има по-малко от 40-45% уникални думи, това не е много висококачествен текст (много повторения). Ако само 25-30% от думите са уникални, по-добре е да поръчате авторски права на друг изпълнител.

Ако при проверка от общия брой на думите е 265. Съществуват 174 уникални (тоест различни) думи. Процентът на уникалността е 174/265 = 65%. Изобщо не е лошо …

Други публикации