+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да създадете страхотно съдържание за вашия уеб сайт

Как да създадете страхотно съдържание за вашия уеб сайт

services-seo-copyrightingПисането на голямо съдържание е избор. Можете да изберете да поставите времето и работата, необходими за създаване на страхотно съдържание и изграждане на просперираща марка. Или можете да изберете да вземете лесния път и да напишете лошо съдържание – път, който в крайна сметка няма да стигне до никъде. Това ще доведе само до загуба на време, енергия и ресурси.

Пътят за маркетинг на съдържанието е ясен. За да се повиши SEO класирането, да се получи трафик, трябва да имате голямо съдържание на вашия блог или уеб сайт.

Ако пишете оригинално съдържание, търсачките ще помогнат на сайта Ви да получи по-голяма експозиция. Например, Google е ясно, че не харесват и ще санкционират сайтове с дублирано съдържание. С други думи, Google иска да възнагради висококачествени сайтове, които съдържат оригинално съдържание. Така че не само голямото съдържание прави по-добър сайта, но и подобрява класирането на сайта Ви, което може да има много положително въздействие върху вашия бизнес.

Каквато и да е причината да имате сайт със съдържание, независимо дали става дума за бизнес или лично хоби, важно е да го направите правилно. В тази публикация в блог ще разделим някои съвети за разработването на голямо съдържание.

Първо, нека разгледаме какво прави голямо съдържание и след това ще преминем към сайтове, които създават голямо съдържание.

 1. Създайте оригинално съдържание

Както вече споменахме, оригиналното съдържание продължава с Google и вашите посетители. Копирането на съдържанието на други хора ще доведе до наказание от Google, което може да смаже крайната ви линия.

Искате ли доказателство?

Не забравяйте, когато сте използвали за намиране на статии в ezine в топ класацията на Google? Не ги виждате вече и това не е случайно. Те бяха един от най-тежко засегнатите от актуализацията на алгоритъма на Google, чиято цел беше да предотвратят високото класиране на лошото съдържание.

Оригиналността означава и оригиналност. Вашите идеи трябва да бъдат оригинални! Промяната на същите понятия или други постове отново и отново не е оригинална. Ако вашето съдържание се играе, никой няма да се свърже с него – и това ще попречи на писането на съдържание на първо място.

Ето смисъла, който повечето собственици на уебсайтове имат (мислейки, че ги вкарват в беда):

„Така че тук се казва, че трябва да създадем много съдържание … Добре … добре как можем да направим това толкова лесно и евтино, колкото е възможно?“

„Можем ли да направим бот, за да отстраним съдържанието и да го комбинираме в някаква форма на безсмислица, която поне търсачките ще прочетат?“

„Можем ли да намерим евтини копирайтъри, които да пишат съдържание?“

„Можем ли да събираме статии от мрежата и да получаваме разрешение да ги публикуваме отново?“

Спрете мисленето по този начин!

Запомнете тези две правила:

Получаваш това, за което плащаш.
Ако нямате нищо полезно да кажете, тогава не го казвайте изобщо.

Тези две прости точки ще ви държат по пътя към създаване на качествено съдържание, което ще доведе до възвръщаемост през следващите години. Те могат да помогнат и в други аспекти на живота ви.

 1. Винаги се фокусирайте върху създаването на силни заглавия

  Доброто заглавие предизвиква интерес и приканва читателите да прочетат съдържанието. Помислете за тези страхотни статистически данни:80% от хората четат заглавията.
  Но само 20% от тези хора ще прочетат останалата част от съдържанието ви!

  И затова заглавието е толкова важно, колкото самата статия или пост.3. Направете действието на вашето съдържание

  Каква беше последната публикация в блога, която написахте? Дадохте ли на читателите съвет за това как те могат да прилагат уроците веднага?

  Ръководство за онлайн маркетинг може да бъде най-големият пример за съдържание, което може да бъде предприето по всяко време:

Най-доброто съдържание дава на потребителя представа как да приложи  информацията. То не влошава, като им казва какво да правят, а по-скоро ги уважава и им осигурява увереност, че предлагат най-доброто съдържание, което дава на потребителя представа как да приложи информацията. Когато пишете своя публикация в блога, давайте на потребителите съвети как да прилагат това, което им предлагате. Много пъти, просто да пишете добре по дадена тема, ще предизвика някои идеи за читателите.

Защо хората четат не-фантастика? Да се ​​учиш и да станеш по-добър. Помогнете на читателите си да направят същото.

 1. Бъдете в състояние да дадете отговори

  Каква е крайната цел на търсачката? Повечето хора биха казали правилно „да дадат отговори на отговори“. Google е страхотна в това. Въведете заявка в Google и ще получите линкове, снимки и видеоклипове.

Когато хората използват търсачката, това, което в крайна сметка искат, е отговор, и задачата на търсачката е да достави този отговор.

Същото е и когато хората четат публикации в блогове, гледат учебни материали или гледат видео – те искат отговор, за да могат да получат знания.

Допълнителен съвет тук е: Хората не искат просто отговори, искат бързи отговори. Така че направете вашето съдържание лесно за представяне и хората да могат бързо да го възприемат.

В крайна сметка онова, което оставя читателя, е въпрос или усещане за любопитство. Тогава задачата на автора е да дава отговори и да има подкрепяща информация.

 1. Бъдете точни при отчитане и извличане на информация

  Помислете за това: Пишете статия за блога на вашата компания, хиляди хора я прочетат и някои от онова, което сте написали, се оказва неточно. Можете ли да си представите каква вреда може да причините на вашата компания и личната ви репутация? Имайте предвид, че вашият блог е отражение на вашата компания. Ако има някакви проблеми с блога, това влияе върху начина, по който хората гледат продукта ви.

Важно е статистиката, която заявявате, да бъде потвърдена. Много публикации в блога ще се свържат право към статистиката и източника.

Точността изгражда доверие с читателите.
Ако някога сте виждали фантастичния филм Счупено стъкло или сте проследили падането на Стивън Стъкло от благодатта, можете да видите опустошителния ефект, който може да има неточността върху вашата кариера.

Ето някои съвети, над които да помислите, когато се занимавате с проблемите на точността:

Помислете с кого сте свързали. Те  надежден и авторитетен източник ли са? Свързването с други уеб сайтове за качество ще спечели повече доверие от вашите читатели.
Свързването с повече съдържание може само да помогне. Колкото повече можете да архивирате и обосновате това, за което пишете, толкова по-надеждно ще бъде съдържанието ви.
Помогнете на търсачките. Свързването с други източници и съдържание ще помогне на търсачките да разберат какво представлява съдържанието ви и как трябва да бъде категоризирано.

 1. Създайте ангажираност и мисли, предизвикващи в съдържанието

Ангажираната аудитория се придържа към всяка дума и взима всичко, което пишете или казвате. Но единственият начин да накарате ангажирана аудитория е да направите забързано съдържание. Всичко започва с вас и с това, което пишете.

Ето няколко съвета, които да ви помогнат да напишете ангажиращо съдържание:

Поставяйте на читателите въпроси. Това не означава да имате непълна публикация, а по-скоро да включите въпроси, които карат читателите да разсъждават как могат да приложат знанията, които сте предоставили.

Имайте важно и обещаващо въведение. Кажете на потребителите защо да се грижат и какво ще обсъждате в публикацията на блога. Накарайте ги да искат да го прочетат.

Хората обичат историите. Можете да използвате анекдот във въвеждането си или да имате история, заплетена в блога ви. Историите също могат да помогнат да се изясни една точка. Когато е възможно, добавете история към публикацията в блога си. Това ще го направи по-ангажиращо и може също така да помогне на читателя да се научи.

Окончателен съвет по този въпрос: Ако предоставите съдържание, което предизвиква вълнение от коментари, търсачките ще забележат, че публикацията Ви е важна и редовно се актуализира. Това е чудесен начин да накарате двигателите да се връщат на сайта ви по-често.

 1. Комуникирайте по-добре чрез добавяне на изображения и видео

  Вече знаете, че хората се учат по различен начин. Някои хора се учат по-добре, като виждат, докато други се учат по-добре, като чуят. Важното е, че никой не се учи по-малко, като има визуални помощни средства. Независимо дали използвате картини, видеоклипове или диаграми, те могат да ви помогнат да илюстрирате вашето мнение. Отворете всички съвременни учебници и ще намерите снимки, използвани за подобряване на опита за четене и за укрепване на урока на автора.Каквото и да пишете, добавете снимки. Никой не иска да разглежда части от текста, освен ако не пишете книга. Въпреки това, добавете само изображения, които помагат или добавят стойност. И моля – за любовта на вашите читатели – стойте далеч от ненужната фотография!
 2. Напишете кратко и осезаемо съдържание

  Един от най-добрите уроци по писане, които научих, е да премахна пух. Това е предизвикателство и работи, но това води до значително по-добър състав.Няма нищо по-хубаво от краткото публикуване в блог или статията, която е пълна с информация.Така че не се съсредоточавайте върху броя думи. Дългият пост в блог не означава по-добра публикация в блога. И често, воденето на кратка поща в блога е по-трудно и всъщност отнема повече време, отколкото да пишете толкова, колкото можете.

  9. Правете непрекъснати актуализации на вашия уеб сайт или блог

  Докато можете да напишете няколко публикации и след това да се откажете от работата, няма да получите много читатели или нови клиенти. Не само това, но търсачките не предпочитат сайтове, които не се актуализират редовно.

  Ако имате блог или сайт за съдържание, трябва да го актуализирате редовно с голямо съдържание. Много от най-добрите сайтове за съдържание се актуализират редовно.

  Според наши научни данни за социални настройки – сайтовете, които публикуват по-често, имат изненадващо по-силен приток на посетители.

Колко често трябва да се актуализира вашият блог или сайт? Това зависи от теб. Всеки има различни ресурси и приоритети. Трябва да положите усилия да се актуализира поне два пъти седмично. Това е сайт за съдържание, който строите в края на краищата.

Няколко последни точки за писането на съдържание:

Правилното заглавие, граматиката и организацията са задължителни. Когато препрочитате публикацията си, попитайте себе си:

Дадох ли на читателите възможно най-добрата информация?
Завършена ли е?

 

Други публикации