+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да продаваме повече нашите от конкурентите

Как да продаваме повече нашите от конкурентите

ecommerceНа пазари не е необичайно няколко компании да продават един и същ продукт – резултатите от търсенето се състоят от подобни оферти.

Защо качеството на обслужване на клиентите не е абстрактна характеристика, а работен инструмент, който влияе върху броя на продажбите.

По-добрият пазар от онлайн магазина

Не избирайте между собствения си онлайн магазин и пазара – използвайте и двата канала за продажби. В същото време последното има редица предимства.

На пазара можете бързо да получите първите поръчки: Тези сайтове са чудесни за тестване на бизнес модела – за оценка на продажбите и приходите.

Някои продавачи споделят поръчката на пазара повече от 80%. На собствените си сайтове те събират лоялна аудитория.

Доставчикът трябва да бъде възможно най-близо до производителя: Това ви позволява бързо да изясните наличността на продукта, неговите характеристики и да заявите снимки. В идеалния случай, сами произвеждайте продуктите.

Как да продаваме на пазара повече от конкурентите

Десетки компании могат да продават един и същ продукт на пазара. В резултат – понякога резултатите от търсенето се състоят от еднакви карти – със същите снимки и цени.
Някой се опитва да се открои за сметка на живи картини, някой за сметка на дъмпинг. Ако искате да спечелите в дългосрочен план, подобрете качеството на обслужване. Колкото по-добре услугата се предоставя от продавача, толкова по-високи са неговите продукти в каталога.

Позицията на стоките в каталога се изчисляват, като се използва тайната формула на много променливи: Не могат да се разкрият всички компоненти, но почти 30% от успеха зависи от броя на положителните отзиви. И вчерашните пет точки са по-тежки от пет точки преди две години.

Компаниите се променят – за нас е важно да знаете как те обслужват клиентите в момента.

Конверсията засяга и мястото в проблема: Стоките, които се поръчват най-често, се показват в каталога по-горе. Как да го подобрим? Изтеглете висококачествени снимки на контрастен фон, предлагайте на клиентите възможно най-много възможности за доставка и плащане.

Когато избирате между няколко оферти, хората често предпочитат опцията с най-ниска цена.

Въпреки това, ако прегледите показват, че продавачът е надежден, той бързо реагира и доставя стоките навреме, ще е готов купувачът да плати малко. На пазара има компании, които поставят цени над конкурентите, а продават много повече.

Какво определя цената на промоцията на сайта

Бюджет на връзката

Броят на разходите може да варира в зависимост от някои фактори:

Качеството на ресурсите, на които са поставени препратки. Брой посетители, показатели за  PR, възраст на сайта. Колкото по-високо е качеството, толкова по-скъпо е настаняването. Важно е, че в различните ниши цената за настаняване е различна.

Начин за насърчаване. Ако специалистът по SEO използва специални услуги за поставяне на връзки, цената ще бъде по-висока, отколкото при пряко сътрудничество с ресурси. Но много качествени сайтове предпочитат точно втория тип взаимодействие. Разликата е, че услугите и инструментите ви помагат бързо да намерите подходящите сайтове и сигурни транзакции. Собственикът на сайта се задължава да публикува необходимата връзка във времето.

Брой връзки. Тук също не е ясно. Вашият специалист избира точната сума, в зависимост от състоянието на вашия сайт в момента, количеството на публикуваното съдържание, неговото качество и т.н.

Можете също така да извлечете допълнителни връзки от връзките, ако правилно изберете сайтове по теми. Например ще получите директен трафик към сайта си и евентуално към нови потенциални клиенти. Но при условие, че аудиторията на сайта, където се публикува връзката, съвпада с вашата.

За да разберете колко трябва да похарчите за връзките, помислете за всички тези фактори. Трябва да разберете, че бюджетът може да се променя с напредването на уебсайта Ви.

Бюджет на съдържанието

Една от основните разходи в промоцията на сайта.

Има и няколко опции:

Закупуване на готово съдържание на фондовите борси. Копирайтърите поставят готовите изделия за продажба. Услугата ви позволява бързо да избирате теми, филтрирате материали по броя на символите, разходите, отделните автори … След покупката остава само да оптимизирате материала специално за вашия ресурс и индивидуални заявки за търсене.

Сътрудничество с копирайтъри директно. По-скъп начин. Но разходите са напълно оправдани. SEO-специалист поставя специфична техническа задача, според която служителят пише материала. Такава статия ще се впише идеално във вашия ресурс и ще отговаря на всички изисквания. Необходимо е да се вземе предвид фактът, че статиите се публикуват на фондовите борси предимно новодошлите.

SEO съдържание трябва да отговаря на специфичните изисквания за броя на знаците (от 800 думи във всяка статия), ключови думи, предмет на отделни блокове. Дори структурата на материала се взема под внимание от роботите на търсачките. Не забравяйте, че поведенческият фактор играе голяма роля. Ето защо статиите трябва да включват хора. Колкото повече посетители са на страницата, толкова по-висока е позицията ви.

SEO оптимизатор

Основен координатор на всички процеси в промоцията на сайта. Събира ключови думи, създава  съдържание, купува връзки, частично се занимава със съдържателен план.

Създаване на съдържание

Можете да наемете копирайтър на персонала или да си сътрудничите с фрийлансери.
Спестяването от съдържание определено не си заслужава. Затова е по-добре да се работи директно с хората. Служителите трябва да разберат визията на вашата компания.

Специалист по рекламиране

Някои материали трябва да бъдат популяризирани в търсачките срещу заплащане, така че определено се нуждаете от такъв човек. Освен това понякога рекламодателят избира ключовите думи за целия проект.

Ако наскоро сте започнали, може да се сблъскате с такъв проблем като страха от наемането на първия служител в компания или отдел.

Целеви регион

Колкото по-широк е промоционалният регион, толкова по-скъпи са разходите. Поставянето на сайта в ТОП-10 в даден град или регион е лесно. Дори ако е голям град. Но да се получи поне на първата страница в света с високочестотна заявка е задача от високо ниво. Съответно ще трябва да похарчи повече. Консултирайте се с SEO оптимизатор за това.

Ниво на конкуренция за ключови искания

Можете да харчите повече пари за популяризирането на нискочестотни заявки, отколкото за премахването на висока честота в топ 10 на търсещите машини. При условие, че първият вариант е силно конкурентен, а вторият е с ниска конкуренция. Ето защо, събиране на ключови запитвания, трябва да използвате инструментите за честотен анализ на първо място, но не по-малко внимание към конкуренцията.

За повърхностни изследвания можете просто да въведете фраза в търсачката и да анализирате броя на конкурентите, качеството на техните ресурси и т.н. Специални SEO инструменти ще помогнат за дълбока оценка на конкурентоспособността. Не забравяйте да използвате софтуера за всички нужди на оптимизацията на сайта

Този показател трябва да се вземе предвид на етапа на формиране на семантичното ядро ​​на ресурс. Качественият оптимизатор сравнява честотата на всяка търсена фраза и конкурентоспособността. Оттук и заключението за формиране на бюджет за насърчаване на всяко искане. Това са двата фактора, които влияят на цената на първо място.

Невъзможно е да се спести на избора на ключови думи, но има ситуации, в които напредването на високочестотна, нискоконкурентна заявка носи повече резултати. Въпреки факта, че преместването му на върха е по-евтино.

Брой ключови заявки

За да се насърчи високочестотната заявка до върха, трябва постепенно да се развие подобна честота и средна честота. Може да се наложи да инвестирате в популяризирането, за да може основният материал да заеме благоприятна позиция. Всичко това се отразява на цената на промоцията. Ето защо, не забравяйте да разгледа броя на ключовите фрази, формиране на окончателния бюджет за SEO.

За качествена оптимизация на стария сайт се нуждаете от много по-малко външни връзки. Това обяснява намаляването на бюджета за насърчаване. Но имайте предвид, че ресурсът ви трябва да е подходящ за съвременните потребители. Съдържанието е изцяло съобразено с основните искания.

Други публикации