+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да създавате текстови реклами, подходящи за всяко устройство

Как да създавате текстови реклами, подходящи за всяко устройство

PPC-Insights-The-Why-and-How-of-Effective-Pay-Per-Click-AdvertisingСпоред нашите данни, непреодолимият призив за действие ще бъде еднакво ефективен за всички устройства. В рекламния текст трябва да разберете защо потребителят може да се интересува точно от вашата оферта. Съсредоточете се върху ползите, които са най-привлекателни за клиентите.

Важно е рекламният текст да е свързан с ключови думи. Рекламата трябва да предлага точно това, което потребителят търси.

В същото време, допълнителна реклама за мобилни устройства може да бъде полезна, например, с пренасочване към мобилни страници. Освен това, използвайки модификатори на реклами, можете да добавяте повиквания към действия, които ще се показват само на мобилни устройства.

Помислете за ограничението на символите

Можете да създадете до три заглавия (по 30 знака), два реда за описание (по 90 знака всяка) и две полета за URL (по 15 знака всяка). Внимателно обмислете как да използвате това рекламно пространство: Кажете ни какво е най-важно за потенциалните клиенти. Колкото по-дълго е заглавието, толкова по-голям е размерът на онлайн частта на рекламата. Въпреки това препоръчваме да създавате заглавия с различна дължина, тъй като кратките заглавия могат да бъдат по-ефективни за някои потребители (например за тези, които търсят конкретно вашата марка). Освен това, ако дължината на една или две заглавия е по-малка от максималната, това ще увеличи шансовете за показване на всичките три заглавия. Можете да намерите най-добрите опции чрез тестване на различни заглавия и ключови думи.

Съдържанието на полетата „Път“ играе важна роля. Връзките в текстовата реклама показват на потребителите коя страница ще се показват след кликването и какво ще намерят там.

Забележка

Текстът от полетата „Път“ не трябва непременно да съответства на крайния URL адрес. Ключът е да помогне на потребителя да разбере какво е целевата страница.

Съвет

Когато създавате кампании в дисплей мрежата, добавяйте изображения, за да направите рекламите по-привлекателни. Благодарение на отзивчивите дисплей реклами, където освен текста се показва изображението, което сте качили, можете да достигнете до по-голяма аудитория. Като правило, адаптивните дисплей реклами са по-ефективни и тяхната рентабилност е по-висока.

Помислете внимателно за заглавията

Заглавията са интерактивна част от текстовите реклами. От заглавието зависи до голяма степен от привлекателността на рекламата като цяло, защото тя е по-забележима от текстовото описание. Съдържанието и качеството на заглавието до голяма степен определят ефективността на рекламата.

При тестване на рекламите се препоръчва да се фокусирате основно върху заглавията, тъй като резултатите зависят главно от тях.

Освен това, тъй като в дадена реклама може да има до три заглавия, помислете къде ще се появят прекъсванията на редовете. Като правило, на мобилни устройства, заглавието се показва с прекъсване на ред, но не и на компютри. Във всеки случай между заглавията се добавя вертикална лента.

Можете да направите заглавие, така че да изглежда добре на всички видове устройства. Не очаквайте разделителната линия да бъде точно там, където ви е нужна, тъй като тя може да бъде подредена произволно.

Съвет

Като правило използването на главни букви в заглавията не засяга ефективността на рекламата. Въпреки това, ние препоръчваме съставянето на текста, така че първата дума във всяко заглавие да започва с главна буква, тъй като заглавията могат да се показват в произволен ред.

Друг важен въпрос е: В кой от текстовите полета на рекламата е по-добре да се постави призив за действие? За да му отговорите, тествайте различни рекламни опции. Ако използвате отзивчиви реклами за търсене, тогава не трябва да се притеснявате за това. Просто направете висококачествени заглавия и системата ще определи оптималния ред.

Все пак, имайте предвид, че ако някаква информация се появи във всички реклами, тя трябва да се добави към заглавие 1, заглавие 2 или описание 1. Третото заглавие и вторият ред на описанието не винаги ще бъдат показани.

Ускорете скоростта на зареждане за всички устройства

В днешния свят е важно не само да преосмислим дизайна на рекламата за мобилни устройства, но и да разполагаме с гъвкави инструменти за оптимизация, които ви позволяват да увеличите ефективността на ниво устройство.

Новите функции позволяват на една кампания да показва реклами на устройства от различен тип – смартфони, компютри и таблети – и да определят за всеки тип отделни корекционни курсове. Прегледайте препоръките, за да изберете правилната стратегия за офериране и задайте цели за ефективност, които най-добре отразяват стойността на мобилните потребители за вашата компания.

Корекциите за скоростта на устройствата Ви позволяват ефективно да оптимизирате разходите, но има и други фактори, които влияят върху ефективността на рекламата, като местоположение, час и състав на аудиторията. За да вземете предвид всички тези контекстуални сигнали, използвайте функцията за автоматично офериране.

Тя се основава на технологията за машинно обучение, разработена от Google: Тарифите се изчисляват въз основа на данни от предходния период. Използвайки тази функция, можете да извлечете максимума от рекламния си бюджет. Най-новите технологии за интелигентно офериране са налични и в AdWords, и в DoubleClick Search. В близко бъдеще потребителите на AdWords ще могат също автоматично да задават целева CPA въз основа на типа устройство.
Потребителите използват цялата нова технология, за да получат информация.

Други публикации