+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Маркетинг в социалните мрежи

Маркетинг в социалните мрежи

social-mediaТенденциите през последните 2-3 години, превърнаха явлението на социалния маркетинг в част от добрите решения за печелившо онлайн присъствие.

Главната причина за това е масовата ангажираност на всички със социалните мрежи.

Какво точно означава маркетингът в социалните мрежи? Какви са основните предимства от реклама в социалните мрежи? Каква е цената на услугата и какво се съдържа в нея. Мнозина от вас, сигурно често си задават тези актуални въпроси.

Ще ви помогнем с отговорите им, за да бъдат успеете да разберете лесно основата и целите на маркетинга в социалните мрежи. Ще ви даден подробна информация какви са неговите плюсове и какво точно включва тази полезна услуга.

Какво представлява маркетингът в социалните мрежи?

Тази система е част от маркетинговите стратегии, прилагани в Интернет пространството, с цел създаване на съдържание, което генерира стойностен трафик, и към което има интерес в социалните платформи и е споделяно от потребителите.

Съдържанието би могло да бъде както текст, така и да включва картиники или няколко видео. Стратегията е направена с цел к популяризиране на бранда и привличане на повече клиенти от най-успешнитесоциални мрежи, където „пребивава“ и голяма част от онлайн потребителите.

Социалните медии също също могат да съдействат за изграждането на връзки, които оказват добро влияние на SEO стратегията. Социалните връзки могат да окажат влияние и върху релевантността на някои резултати от търсенето, както в социалните мрежи, където са публикувани, така и в Google и другите търсачки ( Bing, Yahoo, Yandex и др.)

Изберете реклама в социалните мрежи за:

Изграждане на разпознаваемост на бранда – социалните канали са още един голям плюс за разпространение и налагане на бранда. Процесът дава шанс за качествено и лесно достигане до бъдещи клиенти и ремаркетинг на настоящи.

Изграждане на репутация на марката – в социалните медии се дискутират продукти или услуги. Изгради ли се позитивен облик там, потребителите ще имат и по-голямо доверие в бранда.

Изграждане на лоялност – шанс за комуникация с клиентите.

Таргетиране на аудиторията – публикациите, които са подсилени са достъпни визурално точно за избрана целева група.

Увеличаване на трафика към сайта – честото пускане на стойностно съдържание кара всеки един потребители отново да посети дадения уеб сайт и да сподели на още потребители за него.

Повече възможности за продажби – с всяко качествено съдържание, което се публикува и с всяка реакция от страна от потребителите, шансовете за успешна продажба се увеличават.

По-добро класиране в търсачките – в доста случаи Google и останалите търсачки придават значителна важност на присъствието на марката в социалните мрежи. По този начин те приемат, че брандът е истински и надежден, а не временен или фантом (измислен, с цел измами и заблуждения.)

 

До момента най-популярните социални медии са Facebook и Twitter, защото съдържат в себе си най-голям брой потребители, безплатни са, лесно достъпни са за бизнес начинания.

Първата стъпка за успешен маркетинг в социалните мрежи, е да създадете свои бизнес профили в Facebook и Twitter. Това определено ще ви донесе много нови клиенти и ще затвърдите отношенията си с онези, с които вече работите.

Задължително е редно да имате вече създаден уеб сайт и/или блог, към който потребителите да бъдат насочени. Колкото и да са примамливи социалните мрежи, в крайна сметка всеки иска да разбере основната информация за даден продукт или услуга от обикновен уеб сайт. Това буди у хората сигурност и доверие, че сте сериозни в бизнеса си. Не е препоръчително да използвате готови сайтове с безплатни плаформи, тъй като това често се смяна за непрофесионално.

Пишете много често в Twitter и Facebook.

social-icon-facebookНасоки за писане в Twitter и Facebook и стимулиране на кампаниите ви за Social Media Marketing. За какво да пишем като притежатели на онлайн бизнес?

1. Пишете с подробности за продажби и маркетинг, което значи, че трябва да описвате добре вашите продукти и услуги с цел повишаване на продажбите.

 • Уведомявайте за специални събития и публикувайте форма за записване на желаещи посетители.
 • Винаги отблезвайте временни разпродажби и промоции. Ако все още няма такива, създайте ги! Това винаги привлича нужното внимание.
 • Информирайте за специални предложения, които са в уеб сайта ви, блога или магазина ви.

2. Дайте стойностна информация за фирмата ви като цяло. Поствайте снимки или клиове на вашите продукти в социалните мрежи, като задължително дадете линк към сайта си.

 • social-icon-twitterПубликувайте интересни и любопитни статии за вашите продукти, с цел да запознаете потребители по-добре с тях.
 • предлагайте обслужване на клиенти, по-специално в Twitter – намерете какво коментират клиентите ви или проследете споменавания на името на фирмата ви и бързо дайте отговор, така че всички да забележат, че се сте съпричастен.
 • Пишете интересни новини свързани с вашите клиенти.
 • Давайте полезни съвети относно продуктите ви под формата на статии или видеа.
 • Публикувайте статии или видеа от ваши изяви във вестници и медии.
 • Ако имате възможност,направете някоя популярна личност рекламно лице на ваш продукт. Със сигурност интересът към него и продажбите ще скочат веднага.

Винаги пишете и обща информация. Това е информация, която се отнася за вашата индустрия. Със сигурност, потребителите, които ви следят се интересуват от вашата индустрия

 • Retweet неща публикувани от хора, на които вие сте последовател.
 • Отправяйте запитвания към аудиторията си от рода на “какъв желаете да бъде следващият ни продукт?”, “каква цена бихте дали на…?”, или „кой наш продукт харесвате най-много през последната седмица?“
 • Търсете вдъхновение и нови идеи в Twitter
 • Понякога пишете и по-сантиментални неща като “Много се вълнувам заради идващите празници”, или „Приятели, радвам се,че ни подрепяте и всеки наш продукт успява да ви зарадва“.

Такива постове създават лично усещане и потребителите са сигурни, че зад това, което публикувате стои реален човек.

Възползвайте се от всички тези безценни съвети и сами ще се убедите в силата на маркетинга в социалните мрежи, който е верен помощник на всеки онлайн бизнес.

Други публикации