+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Разбиване на ТОП SEO митовете, които ще Ви изгубят времето при оптимизация за Google

Разбиване на ТОП SEO митовете, които ще Ви изгубят времето при оптимизация за Google

Всички знаем, че SEO оптимизацията е дълъг, сложен и без гаранции процес. Такъв е само, защото има освен двете ни познати страни – клиента и оптимизатора, и трета страна, от която зависят нещата, а именно – търсещата машина Google. Никой не може да каже точните алгоритми на търсачката, тъй като те не са публично достояние. Причината е ясна – „наливане“ на пари за реклама в тяхната мрежа – Google AdWords. За жалост, много хора са жертва на пропагандата на софтуерния гигант. Тяхната „философия“ е, че няма как да постигнете нищо чрез SEO оптимизация, а рекламирайки в AdWords, Вие печелите най-много клиенти и Вашия сайт става популярен и посещаван. Причината да си мислите това е една – най-голямата компания в света, занимаваща се с интернет бизнес Ви го повтаря ежедневно, докато не започнете да мислите само за това. Преди да започна със SEO митовете, трябва да кажа, че от оптимизация за търсачки има полза, и то много голяма. Задължително трябва да знаете, четейки за това как да оптимизирате уеб сайта си, е с какво нещо да не си губите времето, защото вече доказано няма полза от него.

1. Title атрибут

Универсален атрибут, в който може да се сложи на всеки елемент в HTML. Напоследък става популярно да се слага на най-посещаваните страници, изображения и т.н., с цел оптимизация.

2. H1 таг

Доста използван таг. Неговото значение е за уголемяването на текста – прави го да изглежда като заглавие.

Да, но в очите на потребителя. Търсещата машина възприема като заглавие първите думи от съдържанието, които са с по – голям шрифт. Няма никакво значение за Google дали заглавието Ви ще бъде с H1 таг, или пък просто с по-големи букви – търсачката ще го възприеме по един и същи начин.

3. Дължина на текста

Изключително популярен, но и много дразнещ SEO мит. Много често можете да срещнете някой да Ви обясни по форумите, че ако на сайта си имате 1000 статии от по 30 000 думи всяка, Вие ще бъдете сайт №1 в Google. Ако сте започнали да го правите, то ще трябва да Ви разочароваме, че само си губите времето – нито търсещата машина, нито потребителите ще прочетат такива текстове. Само ако съдържанието Ви е информативно, можете да имате успех.

4. Nofollow линкове

Следва да разбием мита, че след като направим линка към която и да е онлайн локация nofollow, търсачката Google няма да го прочете. Нека Ви кажем, че тя ще направи точно обратното – ще индексира тях първи. Ако трябва да сме честни е много глупаво да си мислим, че можем да скрием нещо от търсещите машини, а какво остава за Google. Обикновено хората слагат nofollow на линковете към Facebook страниците си или пък когато продават линкове на други сайтове.

5. Деиндексиране на страницата „За нас“

Каквото и да правите, никога не деиндексирайте страници от типа на „За нас“! В същност, от петте неща, които посочихме, това е единственото, което действа на нещо, но отрицателно. Повечето хора си мислят, че колкото по-малко страници има на сайта им, толкова по-добре ще се индексира той, но това не е така.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.