+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Скорост за зареждане на сайт

Скорост за зареждане на сайт

graph-monitorСкоростта на сайта е наистина важно нещо и няма нужда да се уточнява защо. Също така, тя може да окаже влияние на класирането на сайта ви в търсачките. В следващите няколко редове ще разберете как можете да подобрите скоростта, с която се зарежда сайта ви.

В последните две години Гугъл въведе скоростта на сайта, като задължителен елемент за по-добро класиране.  Това накара собствениците на сайтове да се замислят за това, което предлагат на своите потребители и най-вече за бързината, с която го доставят.

Има много инструменти, с които можете да следите бързината, с която се зарежда страница или текст. Някои от тях са платени, но много от тях са и безплатни.

Сигурно се питате защо е толкова важно зареждането на сайта за оптимизацията. Търсещите ботове имат определено време, в което чакат дадена страница да се зареди. Ако тя не се зареди в рамките на това време, просто не се класира.  По този начин може цели секции, раздели и текстове да не се индексират, а вие да очаквате да излизате на предни позиции по определени ключови думи.

Какви може да са причините?

Разбира се причините могат да са много и тези, които ще изброим не са единствените.  Но със сигурност, ако ги премахнете, сайта ви ще се зарежда по-бързо и вие ще си подобрите класирането в търсачките.

Тежък графичен дизайн

Графичният дизайн е това, в което обличате вашия сайт. Можете да имате отлично съдържание, но ако външният вид е натоварен с много анимации, графики и какво ли още не, твърде вероятно това да е причината за бавното зареждане. Разбира се, възможно е този проблем да се реши много лесно, като се намалят до минимум графичните изображение или да се премахнат изцяло. Ако трябва да останат, то нека да се повтарят, което значително ще ускори зареждането на останалите елементи на сайта ви. Същото се отнася и за цветовете – по-малко цветове води до по-малки изображения и по-бързо зареждане.

Музика, анимация и ефекти

Това са неща, които наистина правят сайта ни атрактивен, но пък и бавен. Измерете с някой безплатен инструмент бързината на сайта си. След това, премахнете тези неща и вижте колко по-бързо се зарежда сайта. Ако искате да имате някакво въведение под формата на клипче или музика, то тогава нека да е на началната страница и да не се зарежда на останалите вътрешни страници.

Некомпресирани изображения в съдържанието

Това определено може да забави зареждането на сайта ви. Например, изображение, което е направено с професионален фотоапарат е с размер 2 mb. Този размер може да се намали значително, дори на 90%, като се запази качественото. Резултатът от това е, че няма да се забавя останалата част на сайта и потребителите ще могат да се насладят на снимковия материал, но и няма да чакат дълго, за да се заредят снимките.  Качвайте снимки, чертежи, графики и всичко, което искате да покажете на своите посетители в намалени размери. Това може да са икони. Всъщност иконите привличат много повече вниманието, отколкото големите и ярки изображения, които се зареждат бавно.

Семпъл уеб дизайн за сайта ви

Накрая бихме допълнили, че можете да имате красива визия на своя сайт и със семпъл дизайн. Всъщност по този начин бихте привлекли много повече посетители, тъй като хората са се уморили от крещящи неща и искат нещо ясно, просто, лесно за използване и достъпно.  Можете да поставите няколко бутона, с които потребителите ви да се ориентират къде трябва да отидат, ако искат по получат повече информация или пък да поръчат нещо, ако предлагате услуги или продукти. По-този начин сайта ви няма да се натоварва, а вие ще можете да го пълните със съдържание, ще бъде прочетено.  Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, който зарежда наистина бързо, свържете се с мен.

Други публикации