+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

8 ефективни начини за насърчаване на вашия бизнес чрез социалните мрежи

8 ефективни начини за насърчаване на вашия бизнес чрез социалните мрежи

services-socialmediamarketing-alt-colors-optimizedПрез последните години социалните мрежи излязоха с нова идея  –  абсолютна необходимост за маркетинг и насърчаване на вашия онлайн бизнес.

Чрез социалните мрежи клиентите и бизнеса могат да си взаимодействат директно. И двете страни могат да си задават взаимно въпроси, да обменят взаимно съдържанието си и да работят за сформирането на връзки.

Първите стъпки в социалните медии маркетинг може да бъде смущаваща, така че тук са осем съвета за ефективно насърчаване на вашия бизнес чрез социалните мрежи.

Изберете подходящите платформи

Няма недостиг на социални мрежови сайтове, на които да споделяте съдържанието си. Броят на сайтовете расте с всеки изминал ден. Споделянето на вашето съдържание на правилните платформи е от решаващо значение за вашия успех.

Когато определяте кои канали да използвате, трябва да обмислите клиентите и бизнеса си. Важно е да създавате профили на платформите, които целевата Ви аудитория използва, за да могат лесно да се свързват с вас. Проведете някои изследвания, за да определите кои сайтове вероятно използва вашата аудитория, а след това ги използвайте.

Трябва също така да прецените кои сайтове най-добре отговарят на вашите продукти. За компанията за видео продукция, например YouTube е очевиден избор.

Създайте календар

Сканирането за създаване на публикации в последната минута може да доведе до съдържание с ниско качество. Липсата на организация може да доведе до повторни публикации или затишие във ваше присъствие на един от вашите канали. Създаването на календари за съдържание в социалните мрежи може да помогне за избягване на тези грешки и да доведе до по-ефективни постове. Календарите за съдържанието също ви помагат да създавате цели и стратегии за посрещането им и да проследявате напредъка си към тях.

За да направите календар на съдържанието, използвайте обикновен календар за всеки канал за социални мрежи и предварително планирайте публикациите си, като ги допълвате с hashtags, връзки, изображения и друго съдържание.

Насърчете ангажираността

Социалните мрежи, разбира се, трябва да бъдат социални. Това не важи само за тези, които използват сайтовете за забавление. Бизнесът трябва да бъде и интерактивен. За да се възползвате от социалните възможности, трябва да насърчите взаимодействието.

Публикувайте съдържание, което хората искат да четат, задават въпроси и харесват, препращат и коментират публикациите на други потребители. Извършването на изследвания върху вашата аудитория може да ви помогне да разберете какво биха искали.

Не наддавайте

Един капан, на който често се сблъскват онлайн бизнеса, третира социалните мрежи твърде много като редовна реклама. Вие не искате да се проявявате очевидно във всеки пост. Трябва да създадете съдържание, което хората действително ще се радват и искат да видят.

Насърчаването на онлайн бизнеса всеки път или от време на време. Някои търговци преминават правилото „едно към седем“, което гласи, че за всеки един пряко промоционален пост, шестте други трябва да бъдат базирани на съдържание. В тези други шест публикации можете да споделяте статии, да коментирате текущите събития или да зададете въпрос. Не е нужно да се избягвате да споменавате марката си в тези публикации; просто внимавайте да не продавате твърде трудно.

Споделяне на видео

Визуалното съдържание работи добре в социалните мрежи. По-специално, видеосъдържанието е идеалното средство за привличане на внимание на хората, както и за предаване на вашата индивидуалност и страст на вашите клиенти.

Визуалното съдържание се откроява, когато хората преглеждат социалните си емисии, така че е по-вероятно да го видят и да се ангажират с него. Той също така ви позволява да кажете повече, отколкото бихте могли в типичен пост, без да заемате много място. Създайте интересно видео, за да получите най-добрата реакция.

Адресирайте проблемите бързо

Надяваме се, че получавате предимно положителна обратна информация относно социалните мрежи. Понякога може да срещнете някой, който е разстроен, аргументиран или има нещо негативно да каже за вашата компания.

Трябва внимателно да наблюдавате споменаването на марката си по социалните канали, за да можете да уловите проблемите, преди да ескалират. Ако забележите проблем, ангажирайте се с лицето, като публично се извинявате, ако е необходимо, и предлагате да решите проблема чрез директен обмен на съобщения. По този начин хората, които виждат публикацията, знаят, че отговаряте, но не е нужно да виждате всички подробности за проблема.

Изградете общност

Вместо да се опитвате да получите колкото се може повече последователи, фокусирайте се върху намирането на клиенти, които са заинтересовани, лоялни и ангажирани. Тези хора са по-склонни да препратят съдържанието ви, като вашите публикации и да станат клиенти.

Когато изграждате общност около марката си, хората в тази общност ще се ангажират помежду си и ще ви помогнат да популяризирате съдържанието си. Можете дори да опитате да се свържете с изключително влиятелни потребители на социални мрежи и да ги помолите да ви помогнат, като прегледате даден продукт или ви споменем в публикация.

Осигурете стойност

Може би най-важното, което можете да направите в социалните мрежи, е да дадете стойност на вашите последователи. Създайте нещо, което вашата аудитория ще ви е полезна. Това може да е нещо, което им казва нещо, което не са знаели преди, ги кара да се смеят, забавляват ги или каквото и да било

Други публикации