+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да класираме през 2018: SEO списък

Как да класираме през 2018: SEO списък

seo-marketingТова е достатъчно трудно, тъй като е трудно да се обясни на не-SEO как да класира една уеб страница. В една все по-сложна област, за да се справяте добре, трябва да имате добра работа с голямо разнообразие от подробни теми. Това издание на BEKYAROV.NET обхваща списък от 9 точки от основните елементи, които трябва да преминете, за да се класирате през новата година – и може би да получите някои съвети как да го обясните и на другите.

SEO контролен списък

Знам че доста от вас понякога се чудят: „Боже, чувствам се напрегнат от опити да обясня на някой извън професията на SEO как да класира уеб страница.“ Е, знаеш ли какво? Нека да проучим малко тази тема отново . Има тон подробности за класиране в света на SEO, за да се опитате да се класирате в резултатите на Google. Но когато помислим на широко, мисля че само няколко елемента, всъщност само деветте, които имаме тук, в общи линии могат да ви пренесат по-голямата част от това, което е необходимо да се знае за 2018 година. Така че, нека се потопим в това.

  1. Проследявани, достъпни URL адреси

Искаме паяците на Googlebot да достигнат страницата ни, да разберат съдържанието, което е там, във формат, който може да се чете , да разберат изображения и визуализации или видеото или вгражданията или нещо друго, което имате на страницата си по начин ,с който те ще могат да поставят своя уеб индекс. Това е от решаващо значение. Без него никой от останалата част от тези съвети няма значение.

  1. Изследване на ключови думи

Трябва да знаем и да разкрием думите и фразите, които търсещите всъщност използват, за да решат или да получат отговори на проблема, който се съдържат във вашия свят. Това трябва да са проблеми, които вашата организация, сайтът ви всъщност ,  съдържа и съдържанието ви ще им помогне да ги решат.

Това, което искате тук, е основна ключова дума и набор от свързани вторични ключови думи, които споделят намерението на търсещия. Затова намеренията зад всички тези термини и фрази трябва да бъдат еднакви, така че едно и също съдържание да може да им служи. Когато го направите, сега имаме първичен и вторичен набор от ключови думи, които можем да насочим към усилията ни за оптимизация.

  1. Разследвайте SERP, за да откриете какво смята Google за релевантно търсещия

Искам да направите известно разследване на SERP, т.е. да изпълнявате заявка за търсене в Google, да видите какво се показва при вас и след това да прецените какво според Google е свързано с търсенето на дадени ключови думи. Какво смята Google за съдържанието, което ще отговори на заявката на тази ключова дума? Опитайте се да разберете намерението, вида на необходимото съдържание и каквито и да са липсващи парчета.

  1. Създайте съдържание, което да служи на целта на търсещия

Тук има три елемента. Първо, искаме действително достоверни, доверени и опитни хора да създадат съдържанието ни. Защо така? Е, защото ако го направим, ще направим усилване, ще направим изграждането на връзки, ще направим социалното споделяне по-вероятно да се случи и нашето съдържание ще стане по-достоверно, както в очите на търсещите и посетителите, така и в очите на Google. Така че, доколкото това е възможно, със сигурност бих ви призовал да го направите.

След това се опитваме да обслужваме целта на търсещия и да решим задачата си и искаме да го направим по-добре, отколкото всеки друг го прави на първа страница, защото ако не го направим, дори ако сме оптимизирали много , с течение на времето Google ще осъзнае, знаеш ли какво? Търсещите са разочаровани от резултата ви в сравнение с други резултати и те ще класират тези хора по-високо.

  1. Публикувайте убедителни тагове за заглавие и мета-описания

Да, Google все още използва мета – описанията. Знам, че изглежда, че понякога не го правят , но всъщност има висок процент от времето, когато се използва действителното мета описание от страницата. Има дори по-висок процент, когато се използва заглавието.  По-късно ще говорим за схеми и други видове маркиране , но фрагментът е нещо, което е от решаващо значение за SEO усилията ви, защото това определя как се показва в резултата от търсенето. Как Google показва резултата ви определя дали хората искат да кликнат върху вашата малка обява или не. Фрагментът е вашата възможност да кажете: „Елате при мен вместо при другите“. Ако можете да оптимизирате това, както от гледна точка на ключови думи, използвайки думите и фразите, които хората искат, така и от уместността и чисто чертежа на перспективата за кликване, наистина можете да спечелите.

  1. Интелигентно използване на първични, вторични и свързани ключови думи

Свързаните ключови думи, са тези, които са семантично свързани, които Google ще види като критични, за да докажат, че вашето съдържание е свързано с заявката на търсещия – в текстовото съдържание на страницата. Защо казвам текстово съдържание тук? Защото, ако ги поставите чисто в графики или във видео или друг вграждаем формат, който Google не може лесно да анализира, може би няма да ги отчете. Те може да не се отнасят към него, тъй като това всъщност се съдържа на страницата и трябва да докажете на Google, че имате съответните ключови думи на страницата.

  1. Използвайте богати фрагменти и маркиране на схеми, за да подобрите съдържанието

Това не е възможно за всички. Но в някои случаи, в случай, че сте в Google новини, или в случай, че сте в света на рецептите и можете да получите визуални образи и изображения, или в случай, когато имате възможност за франчайз, и вие може да получите визуализация за този оформен фрагмент заедно с този кредит или в случай, когато можете да получите богати откъси около пътувания или около полети, други вертикали, които схемата поддържа в момента, добре, това е страхотно. Трябва да се възползвате от тези възможности.

  1. Оптимизирайте скоростта на страницата

Искам да кажа, че изглежда страхотно от визуална гледна точка на потребителския интерфейс и изглежда страхотно от гледна точка на потребителския опит,  позволяването на някой да мине през целия път и да изпълни задачата си по един лесен, изпълним начин на всяко устройство, при всяка скорост, и да го защити. Сигурността е критично важна. HTTPS не е единственото нещо, но това е голяма част от това, за което Google се грижи в момента и със сигурност ще продължи да бъде фокусът на Google през 2018 г.

  1. Как да бъда забелязан?

Поставяйте линковете на сайта ви за да печелите солидни връзки и да бъдете споменаван в мрежата и в социалните медии, така че вашето съдържание може да бъде видяно от роботите на Google , а също така и от самите потребители.

Ако изпълните всичко това,  ще направите голям напредък в класирането през 2018.

Други публикации