+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Ключови думи за страница

Ключови думи за страница

В днешно време за един сайт стана важно не само да има визия, но и качествено съдържание, което да предостави на своите посетители, като по този начин да се класира на по-предни позиции в търсачките.  Това стана толкова задължителна част, че се обособиха специален вид специалисти, които се занимават с оптимизацията. Оптимизацията бива вътрешна или външна. Външната оптимизация е в ръцете на тези хора, но вътрешната най-често се полага на редакторите на въпросния сайт.

Важно е за всеки един сайт да има добро съдържание, което да е изложено по-добър начин, за да бъде лесно за четене от потребителите Статията ще ви помогне да разберете как да подреждате съдържанието си, така че вътрешната оптимизация на сайта ви да стане неразделна част от това да добавяте ново и ново съдържание.

Преди да започнете да пишете текст, трябва да подберете ключовите думи, които искате да бъдат включени и които биха ви помогнали за добра вътрешна индексация. Ключовите думи трябва да съдържат съдържанието на страницата. Накратко казано, правилно подбраните ключови думи са ключът към успеха.

В следващите няколко редове ще ви представим няколко простички правила, които биха ви помогнали в изграждането на съдържание и вътрешна оптимизация.

 

Правила за създаването на успешна вътрешна оптимизация:

  1. Най-важната ключова дума – направете я заглавие.
  2. Включете една или всички ключови думи в едно смислово съчетание и го направете мета заглавие на страницата. Всяка една съвременна CSM система има административни полета, където да въведете мета описание и мета заглавие. Това са елементи, които посетителите не могат да видят, но те са видими за ботовете. Мета заглавието е хубаво да бъде с дължина около 60 символа. Останалите ключови думи оформете в подходящ смислен абзац и го поставете в полето за мета описание.  Мета описанието ще бъде абзаца, който ще се вижда под самия линк в резултатите.  Този текст, освен че трябва да съдържа ключовите думи, трябва да е и достатъчно заинтригуващ, така че да накара посетителите да влязат в сайта.
  3. Самият абзац може да използвате като увод, но нека да бъде леко променен. Ключовите думи е хубаво да бъдат отбелязани по някакъв начин като удебеляване или пък с наклонен шрифт. Това не е задължително, но търсещите думи го използван като таг и това им показва, че това са важни думи.
  4. Направете си план как ще изложите самата информация. Използвайте подзаглавия. Това ще помогне на читателите да възприемат по-добре текста, а пък на търсещите машини да го определят като нещо важно и заслужаващо внимание.
  5. Подзаглавията също трябва да съставени от ключовите думи, но и с други словосъчетания около тях. Това се казва насищане на съдържанието с ключови думи и това подобрява тяхната плътност.
  6. Изберете подходящи изображения. Те трябва да имат за заглавие смислови съчетания, които да са отново съставени от ключовите думи. Това разбира се трябва да бъде изписано в самото поле за заглавие на изображението.
  7. Както и преди сме казвали, съдържанието на сайта трябва да бъде уникално. Уникалното съдържание се харесва на търсещите ботове и по този начин те разбират за вас и ви класират на по-предна позиция. Обратното също важи. Ако Гугъл засече, че вие сте копирали дадено съдържание, може сериозно да ви накаже. Най-малкото е, че едва ли ще намерите сайта си на втора или трета страница.

 

Надяваме се тези съвети да са ви били полезни и наистина сте разбрали какво е вътрешна оптимизация и как можете да я направите на своя сайт. Може и да звучи трудно, но когато спазвате точките, ще видите, че това не е мисията невъзможна и ще видите най-вече промяна в класирането и трафика към сайта си, а това е най-важното.

Други публикации