+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Колко време отнема сайтът да бъде индексиран?

Колко време отнема сайтът да бъде индексиран?

Колко време отнема да се класираме в Google? Силата на постоянството.

Вечният въпрос – колко… колко ще ми струва са класирам в Google, колко големи печалби да очаквам, колко време отнема да се класира сайтът ми в Google

Все въпроси, пред които повечето оптимизатори кършат ръце и увъртат, докато не сменят темата в някоя посока, често пъти съвсем различна от същината на разговора. В тази статия, за първи път в България, аз ще Ви дам отговор на този въпрос. Продължете да четете, защото следва повече от ексклузивен материал.

За това какво ще знаете след прочитането на този текст? :

Дали ще станете SEO оптимизатор само след прочитането на една статия? Не, за жалост не е възможно, въпреки че много искам това да стане. Така клиентите ми ще бъдат все по-успешни.

От този материал ще придобиете реалистична представа за това колко трае приблизително и в общия случай целият процес на оптимизиране за търсачките. Ще споделя и някои други трикове от практиката си.

Колко „възрастни“ са ТОП страниците в търсачката GOOGLE?

Аз знам, че Вие не искате просто Вашият сайт да се индексира. Това, което наистина е необходимо на Вас и Вашия бизнес са ТОП позициите, независимо за коя категория говорим. Понякога си мислим, че е невъзможно… но това съвсем не е вярно!

age-of-page

Статистиката с думи – ако искаме да се класираме на 1-ва позиция в търсачките по конкурентна ключова дума са необходими около 930 дни. Това прави средно 2 години. На пръв поглед може да изглежда много и обезкуражително, но повярвайте, веднъж изкачили върховете, никой не може да Ви свали от там. Възможно е да станем жертви на кратко изместване от конкурентите ни, които не са прочели тази статия…

И тук ще разберете първото и златно правило на SEO… не, това не са ключовите думи. Това не са и линковете. Това е ПОСТОЯНСТВОТО.

Истината е, че ако за един месец излезете на първа позиция в Google по конкурента ключова дума, няма да се задържите бързо. Статистика на Ahrefs гласи: „ Само 5.7% от новите уебсайтове се класират в ТОП 10 в рамките на 1 година“. Това не трябва да Ви отчайва, напротив… всеки, който гради SEO чрез постоянство, а не чрез желание за бързи резултати, печели. В дългогодишната ми практика като човек, предлагащ наистина качествено SEO мога да твърдя, че е пълно със сайтове, които се изстрелват до ТОП позиции в рамките на месец. А след това… след това получават бан от търсещите машини. Причините са:

  • За да се постигне подобен резултат е използван спам, нещо забранено от Google и често ( а защо „често“, а не „винаги“ е друга и доста обширна тема ) Panda и Penguin засичат подобно нещо.
  • За толкова кратко време е невъзможно да се намерят качествени и релевантни линкове, които да имат добри характеристики.
  • След ударното използване на всички SEO трикове остава само молитвата… това е все едно да сте на самотен остров и да изгърмите всички сигнализационни патрони по един самолет на няколко хиляди метра височина. Ситуацията е идентична, възможността за възстановяване след това – същата.

Истината е, че търпението е оръжие. Трябва да чакате конкурентите да сгрешат – независимо къде и как, независимо при какви обстоятелства – възползвайте се. Това със сигурност е моментът, в който да нападнете и да изкачите върховете. Запазете важните си козове за накрая, точно когато те са най-важни. В противен случай начинанието Ви няма да се овенчае с дългосрочен успех.

Един трик, който наистина работи добре и се използва често

В някои случаи можем да си спестим една част от чакането дори без да губим ефективността. Мечтата на всеки в сферата на Интернет, нали?

Ако вземете стар домейн ( на повече от година ), свързан с Вашата тематика и вече индексиран от търсачките, изкачването към ТОП позициите ще бъде по-бързо, по-лесно… а и по-евтино. Затова ако някой предлага такъв домейн – вземете го, въпреки че изглежда скъп. Цената на наистина качествен уеб адрес варира от 100$ до безкрайността, но трябва да имате предвид, че ако решите сами да купувате и да правите домейн проучване, може да сгрешите. Ако се чудите как и с какво да започнете – свържете се с мен чрез формата за контакт за експертна консултация.

И тук е времето за един друг, също важен съвет:

Не „създавайте“ ключови думи. Ако искате да подтикнете някой да търси дадено нещо, шансът да купи от Вас е минимален. Стремете се към вече създадените и утвърдени ключови думи, свързани с бранша Ви – колкото и трудно да е това, доста по-ефективно е в дългосрочен план. Помнете, че конкуренцията не спи.

Обобщение

Най-важното нещо, което казахме не бяха цифрите…най-важното нещо беше това, че постоянството е най-важно.

А вечният въпрос няма никога точен отговор. Ако искате да го получите, то трябва да съм наясно с Вашата ниша, проект и цели. Можете да се свържете с мен по всяко време за експертна консултация.

 

Хареса ли Ви статията? А полезна ли беше тя? Искате истинско SEO? Ако отговорите бяха „ДА“, то се свържете с мен.

.. защото е важно да работим с професионалисти!

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.