+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Факти за статистиката в Twitter, които си струва да знаете през 2020 г.

Факти за статистиката в Twitter, които си струва да знаете през 2020 г.

Ако се занимавате с Интернет маркетинг, определено знаете колко е важно днес да включите социалните мрежи в своята стратегия. Vkontakte, Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat – това е „златната мина“ и огромният потенциал на бизнес възможностите. Тези канали разширяват обхвата ви и познаването на марката.

Маркетингът в Twitter е особено труден в сравнение с други социални мрежи поради нееднозначния характер на тази платформа. За да оптимизирате стратегията си в Twitter по най-добрия начин, ви предлагаме да се запознаете с някои статистически данни и да получите отговори на следните въпроси:

Колко хора използват Twitter?

Колко популярна е тази социална мрежа сред потребителите?

Каква е демографията на потребителите на Twitter?

В тази публикация ще намерите няколко статистически факта за Twitter, които ще ви помогнат компетентно да съставите стратегия за промотиране на вашата марка в тази социална мрежа.

Брой потребители на Twitter

Броят на потребителите на Twitter – има около 330 милиона активни потребители. 145 милиона от тях използват тази социална мрежа всеки ден.

Най-вероятно това е първият въпрос, който възниква пред човек, който възнамерява да промотира марката си в Twitter: колко души използват тази социална мрежа?

Twitter се гордее с 330 милиона активни потребители на месец (от първото тримесечие на 2019 г.). От тях над 40%, или по-точно 145 милиона, използват тази услуга ежедневно (Twitter, 2019).

Платформата беше критикувана през последните години, особено след няколко случая на тормоз и предполагаемата му роля в американската политика. Но Twitter реагира на това, като изтри около 70 милиона фалшиви акаунти миналата година.

Все още е трудно да се предвиди дали тази тенденция на растеж може да продължи. И въпреки че броят на потребителите на Twitter не може да се сравни с Facebook (един и половина милиарда души използват тази социална мрежа всеки ден), няма съмнение, че обхватът на Twitter за всяка маркетингова кампания остава огромен.

Освен това трябва да вземете предвид факта, че около 500 милиона души четат Twitter всеки месец, без да влизат в акаунта си. Това е 1,5 пъти повече от броя на активните потребители на месец. Подобни данни са добър показател за реалния обхват на Twitter.

Демография: Потребители на Twitter възраст

Демографски данни: възраст на потребителите на Twitter. 63% от потребителите на Twitter са на възраст между 35 и 65 години.

Instagram и Snapchat спечелиха най-младите потребители, но Twitter има своя публика, до която може да се стигне.

Приблизително 63% от потребителите на Twitter по целия свят са хора на възраст между 35 и 65 години. По този начин е лесно да се предположи, че тази социална мрежа привлича главно възрастна аудитория.

Демография: Пол на потребителите на Twitter

Полът на потребителите на Twitter. 34% от потребителите на Twitter са жени, а 66% са мъже.

По отношение на глобалната полова демография, Twitter е по-популярен сред мъжете, отколкото сред жените. 66% от потребителите на Twitter по света са мъже, в сравнение с 34% жени, което води до съотношение между мъже и жени. Към декември 2019 г. в Русия съотношението мъж – жена в Twitter е съответно 59% и 41% (докато авторите, посочващи пол, са 47%).

Ето още един интересен статистически факт, на който трябва да обърнете внимание, когато създавате маркетингова стратегия в Twitter: жените са по-склонни да взаимодействат с марки в социалните мрежи, отколкото мъжете.

Средно време, прекарано в Twitter

Средното време, прекарано в Twitter – средната сесия на взаимодействието на потребителя със социалната мрежа Twitter обикновено трае 3.39 минути.

Средното време, прекарано в Twitter, е 3.39 минути на сесия – данни, които не трябва да ви изненадват, като се има предвид краткият живот на туит (от 15 до 20 минути).

Популярността на Twitter като източник на новини нараства и това е една от основните причини хората да използват тази социална мрежа. Това е популярен носител за публикуване на най-новите новини. Всъщност журналистите съставляват почти една четвърт от всички проверени акаунти в Twitter.

Малките бележки от туит новини осигуряват бърза и лесна консумация. Това обяснява сравнително краткото време, прекарано в Twitter сесия в сравнение с гиганта на социалните медии Facebook, чиято средна продължителност на сесията е 4,96 минути. И когато анализирате времето, прекарано в Twitter, това ви позволява да определите по-добре деня и часа за публикуване на туитове.

Приложението Twitter изтегля от App Store („App Store“ е Интернет магазин – платформа за цифрова дистрибуция на мобилни приложения на базата на iOS, разработена и поддържана от компанията Apple.)

Броят на изтеглянията на приложението Twitter от App Store достигна 11,7 милиона през първото тримесечие на 2019 година. Това е 3.6% увеличение спрямо същия период на предходната година.

През първото тримесечие на 2019 г. от App Store бяха изтеглени 11,7 милиона приложения за Twitter, което е с 3,6% повече в сравнение със същия период на миналата година (Sensor Tower, 2019).

Но въпреки това увеличение, приложението Twitter е извън списъка на първите десет на най-изтеглените приложения за iOS. Той заема 16-то място в класацията и остава доста далеч зад основните си конкуренти – Instagram, Facebook и Snapchat. Освен това това приложение не се изтегля твърде активно в Google Play. Тук той дори не беше включен в топ 20 по отношение на броя изтегляния.

Следното е особено интересно в това проучване: оказа се, че хората, които имат идоли в Twitter, попадат в категории A и B: отговор / реакция и действие / цел. Отговорът са пряко свързани със съдържанието и автора на туита. Харесваме приятели, членове на семейството и любовници (дори знаменитости, разбира се). Когато нашите харесвания или ретуити имат друга функция, ние се стремим да изпълним конкретна задача. Обичаме отметките и напомнянията и най-важното – общуването със съмишлениците.

Това звучи ли правдоподобно?

Основните принципи на психологията лесно обясняват защо Twitter ни изглежда толкова вълнуващ: очакваме изключителен опит всеки път, когато „дръпнем лоста“ на тази социална мрежа, което ни кара да се връщаме отново и отново.

Други публикации