+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Популярността на Twitter сред търговците на B2B

Популярността на Twitter сред търговците на B2B

twitter

Популярността на Twitter сред търговците на B2B. 67% от собствениците на B2B бизнес използват Twitter като маркетингово средство.

67 % от всички B2B компании използват Twitter като един от своите маркетингови инструменти (Statista, 2018). И като се има предвид броят на активните потребители на Twitter, тази цифра не трябва да e изненадваща.

Социалните мрежи направиха възможно личната комуникация с потребителите. Това доведе до факта, че връзката между марката и купувача се е развила от еднопосочна към двупосочна и дори многопосочна.

С други думи, съобщенията на марката вече не са само еднопосочен разговор, когато потребителите просто слушат. Сега те могат да реагират добре, да реагират и да взаимодействат не само с марките и техните послания, но и с други потребители, които също привличат вниманието.

За бизнеса обаче става все по-важно не просто да бъде в Twitter, а да бъде привлекателен и да общува активно с потребителите. Всъщност 77 % от аудиторията на Twitter е по-позитивна за марката. Освен това шест от десет потребители очакват представител на компанията да отговори на всички въпроси на клиента в рамките на един час.

Статистика за туитове

Около 500 милиона туитове се появяват в Twitter всеки ден. Това е приблизително 5787 туитове в секунда.

Обърнете внимание на следната информация, свързана с Twitter:

Половин милиард туитове се появяват в емисията всеки ден. Това е приблизително 5787 туитове в секунда.

Средният потребител на Twitter следва само пет марки.

Маркетингът в Twitter не може да бъде лесен, имайки предвид голямата конкуренция. Но това не означава, че е невъзможно да промотирате марката си тук.

Когато стартирате кампания в социалните медии, имайте предвид тези статистически данни в Twitter. По-специално, помислете за идеалното време за публикуване на туитове, така че вашата целева аудитория да има по-голям шанс да види публикацията ви.

Експериментирайте с график за публикации и анализирайте статистики за туитове, за да определите най-доброто време за публикуване. Използвайте услугите за забавено публикуване – те ще ви помогнат да планирате и анализирате вашите туитове, за да определите най-доброто време за публикуване за вашата целева аудитория.

Популярността на Twitter в света, САЩ и Русия

Известно е, че над 20% от потребителите на интернет в САЩ преглеждат Twitter всеки месец.

Повечето акаунти в Twitter (47 милиона) са собственост на потребители в Съединените щати. Следват Япония и Великобритания. Това е един от петте най-големи сайтове за социални мрежи в Съединените щати и се изчислява, че повече от 20 процента от потребителите на интернет в САЩ месечно използват Twitter.

Всъщност седем от десетте най-популярни акаунта в Twitter са от тази страна. Те включват акаунти на Кати Пери, Барак Обама, Тейлър Суифт, Лейди Гага, Елън Дегенерес, YouTube (единствената марка в челната десетка) и Джъстин Тимбърлейк.

По данни за Русия през 2018 г. около 7,7 милиона потребители посещават тази социална мрежа месечно.

Интересен факт е, че въпреки че руската аудитория в Twitter става все по-малка, тя е по-креативна. Малко по-малко от 1 милион потребители постоянно генерират съдържание – през декември 2019 г. бяха публикувани около 32 милиона туитове (според Brand Analytics), а най-активните региони в Twitter са Москва, Санкт Петербург и Якутия.

Най-популярните емотикони в туитове

Усмивката и усмивката до сълзи е най-популярната емотикона в Twitter. използвана е над 2 милиарда пъти.

Повече от 3000 емотикони, включени в момента в стандарта Unicode, емотиконът „Лице със сълзи от радостта“ е най-популярният в Twitter и е използван над два милиарда пъти. Голямо усмихнато лице със сълзи на очи се използва, за да покаже нещо много смешно и позитивно.

Както показва статистиката на Twitter, три от четири емотикони в тази социална мрежа са положителни. Освен това броят на положителните емотикони се увеличава по-близо до уикенда. 77,7% от емотиконите, използвани в петък и събота, излъчват положително – с 1,9% по-високо от всеки друг ден.

Влиянието на Twitter върху навиците на потребителите

Влиянието на Twitter върху потребителските навици. 40% от потребителите на Twitter казаха, че са закупили продукта, след като са го видели във емисията на тази социална мрежа.

Ако данните, представени по-горе, все още не са ви убедили, че е време да започнете кампания в Twitter, тогава ето още един факт, който определено ще ви накара да се замислите. Четирима от десет потребители на Twitter направиха покупка, след като се натъкнаха на продукта в тази социална мрежа. Това е допълнително доказателство за това как социалните мрежи влияят на нашите навици за пазаруване.

Присъствието на марката в Twitter обаче не е свързано само с публикуването на полезни туитове и активното взаимодействие с потребителите. Има и чудесна възможност да използвате влиятелни агенти, за да привлечете вниманието към вашите продукти и услуги.

Според статистиката на Twitter намерението на потребителите да направят покупка се увеличи повече от 5 пъти, след като видяха този продукт в емисиите на новините на влиятелен потребител (Инфлуенсър). Следователно участието на агенти за влияние е важен компонент на маркетинговата кампания.

Заключение и съвети

Статистиката в Twitter ясно показва, че тази платформа трябва да е част от вашата маркетингова стратегия за социални мрежи. Сред 330 милиона потребители на тази социална мрежа определено ще има аудитория, с която вашата марка може да взаимодейства.

Един от начините да ангажирате аудиторията си и да привлечете трафик от Twitter е да използвате хаштагове.

Тази стратегия включва стартиране на две отделни рекламни кампании в Twitter. За първата си рекламна кампания представете уникален марков хаштаг, който ще събуди интереса на вашата целева аудитория и ще улесни тяхното участие. За втората кампания използвайте функцията за насочване по ключови думи, за да достигнете до хора, които са използвали или взаимодействали с вашия марков хаштаг.

Този метод за пренасочване е идеален за аудитория, която вече е запозната с вашата марка и е вероятно да продължи да взаимодейства с нея и да направи покупка.

Съвет: Пуснете фотоконкурс или друга уникална рекламна кампания, за да мотивирате потребителите на Twitter да включват хештег за подпис в своите публикации.

Какво ви трябва:

  • Рекламен акаунт в Twitter
  • Закачлив марков хаштаг
  • Уникално съдържание, връзка към която може да се посочи в описанието на действието.
Други публикации