+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Характеристики на успешния сайт

Характеристики на успешния сайт

Често сте попадали на уеб сайтове, които Ви харесват, но не сте се замисляли как са успели да постигнат този ефект? Предполагате, че това може да се дължи на красивите картинки и забавното съдържание?
Нещата, които правят един уеб сайт успешен, работещ и функционален са много по-трудно разпознаваеми.

Ето някои основни характеристики, които един сайт трябва да притежава за да гарантира успех:

  • Предоставя оригинално и ценно съдържание – текст, изображения и видео.
  • Предоставя актуална информация, визуализирана по подходящ начин.
  • Притежава таргетирано спрямо потребителите съдържание.
  • Съдържа графики, но в умерено количество.
  • Съдържа таблици, по възможност, ориентирани вертикално.
  • Съдържа файлове, чийто размер е оптимизиран за показване в интернет пространството (максимум 20 KB).
  • Притежава оптимизиран HTML код – излишните празни пространства, коментари и тагове, особено на началната страница, трябва да бъдат ограничени максимално. Така уеб сайтът ще се зарежда много по-бързо.
  • Бъде лесно четим –използвайте бял фон и черен цвят за шрифта.
  • Бъде добре организиран – потребителите трябва лесно и логически да намират търсената от тях информация.
  • Бъде технически обезпечен – използвайте надеждна и сигурна хостинг услуга.

Какво да правя за да е успешен един уеб сайт?

Една от често срещаните грешка е, че хората смятат, след като са изработили уеб сайт, посещаемостта му ще е голяма и постоянна. Но това не е така. Дори и да го рекламирате добре в началото, за да продължи да увеличава своя трафик, уеб сайтът Ви трябва да предлага нещо ново и полезно. Мрежата е динамично място, на което Вашият уеб сайт трябва да подражава.
Публикуването на ново изключително съдържание всеки ден е ключът за успех в Интернет.
Публикуването на уникално съдържание ще доведе потребителите на вашия сайт. Ако изтеглите вашето съдържание от „текстови-банки”, промените самата „банка” или използвате публично достъпно съдържание от друг уеб сайт, вашият сайт няма да бъде индексиран и оценен (rank). Ако самите вие изпращате статии към „текстови-банки”, се постарайте те да са кратки и да имат връзка към вашия сайт. Никога не публикувайте откъси от вашия уеб сайт.

Търсачките

Търсачките са най-ценния източник на трафик в интернет. Най-често търсеният трафик на една търсачка не е безплатен, въпреки че вие не плащате на търсачките за трафика, който те ви изпращат при обичайните търсения.
Оптимизирането на даден сайт в търсачки (SЕО) е доста трудна задача днес, защото милиардите уеб сайтове се стремят към повишаване на ранга посредством краен брой ключови думи. Вие можете да ограничите вашите разходи за SЕО оптимизиране като сами използвате основните правила за оптимизация на сайт. Това е всъщност стриктно проектиране на съдържанието на страница, дисциплинирано рекламиране, използване на подходящи ключови фраза, чисто кодиране на html, придобиване на свързани входящи връзки и друга промоционална работа. Вие ще откриете някои съвети за SEO в тази статия, има и различни други източници на информация, но най-добре работещите техники за SEO не са публикувани нито на уебмастър таблата (webmaster message boards), нито на други места.

Има само един валиден SЕО девиз: „Аз ще работя усилено за да подобря позицията ви в търсещите машини, но не мога да ви гарантирам нищо, защото разчитаме на неща, които са извън нашия контрол.“ Относно оптимизацията в търсачките най-важното умение е търпението. Тя ще отнеме няколко месеца преди вие да видите резултатите от подхода при изграждането на връзките, добавянията в директории и търговията с тематични връзки.

Повечето SEO специалисти предлагат PPC кампании за управление и препоръчват други източници на платен трафик. Не забравяйте да предвидите в своя бюджет тези разходи, защото при стартиране и няколко месеца след това няма да можете сами да „откроите“ вашия сайт от обичайния трафик на търсещите машини.

Постоянно обновяване

Ако не разнообразявате сайта си с интересна информация, запитвания и частични промени в дизайна и години наред стои един и същ, потребителите ви могат да загубят интерес към него и клиентите ви да намалеят. Проучвайте тенденциите в уеб сайтовете както и конкуренцията за да не изоставате и да сте в крак с всичко, което ви е необходимо. За да бъде успешен един сайт, той постоянно трябва да се развива и да не допускате да бъде занемарен. Много сайтове периодично променят своята визия и дори добавят нови елементи като подкатегории, запитвания, форми на контакт и блог статии. Посетителите на сайта определено ще оценят всичко това и с тази печеливша стратегия винаги ще привлечете нови клиенти.

Други публикации