+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

13 SEO грешки, които лесно може да допуснем как да ги поправим)

13 SEO грешки, които лесно може да допуснем (и как да ги поправим)

Онлайн търговците прекарват много време за SEO оптимизация -от жаргона и правилата до нови актуализации и алгоритми.С напредването на технологията това, което сте знаели за SEO преди една година не може да се приложи днес.

Тъй като SEO може да бъде доста сложен със своята винаги адаптираща се природата, е лесно за блоговете, различните брандове и сайтовете да допускат грешки, основани на погрешни разбирания. Ние ще подчертаем тези грешки, заедно с прости решения за това как да ги поправим.
image8

1. Объркващото PPC (плащане на клик) с SEO

Google са направили „рекламите“ по-малко видни тези дни, така че е лесно за потребителите да мислят, че PPC реклама, върху която кликат е първият органичен резултат на търсене, който се появява. Затова се препоръчват бранд оферти , който са в срока им ,за да се избегнат конкуренти чрез прекъсването на погрешно предложение на потребителя.
В случай, когато едновременно вие и вашите конкурентни оферирате , рекламата ви ще е по-вероятно да се показвa над тяхната ако има повече приложимост/значимост.

2. Очакването на SEO оптимизацията да има бързи резултати при нови сайтове

При стартиране на нов уеб сайт е доста често срещано погрешното схващане, че вложените усилията в SEO ще влязат в сила веднага. На предвид се взима и историята на сайта , а както знаем нов сайт няма да има такава.
Следователно, трябва да включите някои PPC дейности за укрепване на видимостта на вашия нов сайт за първите няколко месеца, докато SEO дейността започне да дава резултати. Можете да следите състоянието на вашите SEO дейности с инструменти като SEO PowerSuite’s Domain Analysis.

3. Използване на евтини SEO услуги, който използват лоши SEO техники

Евтините и бързи SEO решения са почти винаги тези, които се занимават с т.н black hat (лоши) техники. Това са агресивни SEO тактики, които обикновено не се подчиняват на указанията на търсачките.
Популярните методи са пренасищане с ключови думи (където дадена ключова дума е безмислено повторена в съдържанието толкова пъти, колкото е възможно), с помощта на скрит текст (скриване на всички ключови думи,с които сте препълнени, така че да не се виждат от човешкото око . Като например правейки ги със същия цвят като фона) и закупуване на линка/връзката (купуване на връзки, за разлика от извършване на легитимни за изграждането на връзка дейности).
Преди да се ангажирате с дадена SEO услуга или агенция, трябва да сте наясно със стратегиите и техниката им. Ако изглежда твърде бързо и лесно, то може да бъде фалшива.

изтеглен файл

4. Обмислянето на SEO чак в края на изграждане на нов уебсайт

SEO трябва да има ключово внимание във всяка нова интернет страница на проекта. Отминаха дните, когато всичко необходимо за SEO беше просто изграждане на връзка и използването на подходящи ключови думи в съдържанието. Обмислете ключовите думи във вашия URL на страницата, показвайте HTML и XML картите на сайта и прилагайте основните HTML тагове като заглавни и тагове на мета описанието.
Уверете се, че най-малко основният SEO списък се разглежда и бюджета за това в конструкцията на уебсайта.

5. Нямате бюджет за дейността на SEO

Използването на SEO е свободно в практиката, тъй като не съществува никакво ангажиране на медии и появяването при търсене е безплатно. Въпреки това трябва да се уверите, че вашият сайт участва в колкото се може повече SEO стратегии, за да се класира високо в страницата с резултати от търсенето.
Ще е добре да заделите бюджет за SEO инструменти, консултации или агенция, която да ви помогне да постигнете по-висок ранг с течение на времето. Ако трябва да оправдаете SEO разходите си, може да използвате инструмента SEO Powersuite’s Rank Tracker за да сравнявате настоящото класиране с всяка дата в миналото, например когато започнете нова кампания, направете важни нововъведения или променете стратегията.
Бързи и евтини SEO услуги, които предлагат т.н black hat решения могат да бъдат ефективни за кратък период от проекта, но в дългосрочен план ще ви струват доста повече.
competitors-2

6. Пропускане на важна ключова дума

Когато сте се заровили в даден проект, често е твърде лесно да се съсредоточи върху получаване на съдържанието и в последствие да добавяте ключови думи безразборно, минути преди публикуването. Проблемът с това е, че някои генериращи ключови думи могат да бъдат забравени в очакването за получаване на съдържанието.
Затова важните ключови думи трябва да бъдат дадени в подходящ момент и различните инструменти свързани с тях, които ще помогнат за ускоряване на процеса. Отново Rank Tracker е добър инструмент, който се свързва към профила ви в Google Analytics. Той може да помогне в съпоставянето на приличен набор от ключови думи, които вече са донесли трафик на сайт ви и които съответстват на съдържанието на страниците ви.

7.Забравите да се справите с дублиращо съдържание на сайта

Много потребители не осъзнават, че техният сайт може да съдържа дублиране на съдържанието. Примерите могат да включват раздел „За нас“, ако имате регионални версии на сайта си, използвайки принтер версии на URL и използване на различни URL параметри.
Варианти за справяне с това е да се използва отн = каноничен(rel=canonical) маркер за страници, които по същество са едни и същи. Пример за това е раздела за Професионални инвеститори в сравнение с раздела за Индивидуални инвеститори на интернет страницата на Investec Asset Management.
Има много припокриващи се съдържания на двете места, но пренасочването не е възможно, тъй като Индивидуалните инвеститори не могат да получите достъп до някои части на сайта на Професионалните инвеститори поради изискването за спазване на изискванията.

8. Включването на твърде много PDF файлове на сайта ви и неоптимизирането им

Ако имате право на избор, винаги избирайте да показвате HTML на страница вместо PDF, тъй като има повече елементите за оптимизиране на HTML страницата. Също така по-вероятно е споделянето на HTML страница отколкото PDF.
Все пак, ако е нужно да се покажат PDF файлове на вашия сайт, не забравяйте да използвате обикновен текст, а не думи под формата на изображения. Разположете заглавието си в свойствата на документите, използвайте SEO приятелски URL (с „-‘s отделянето на всяка дума) и направете размерите на файловете възможно най-малък за оптимална скорост на изтегляне и използваемост.
изтеглен файл (1)

9. Прекомерната употреба на Flash съдържание

За търсачките е по-трудно да разчитат съдържание, което не е в HTML формат. Ако използвате Flash съдържание, ще бъде по-трудно да се класирате в страницата с резултати от търсенето.
Винаги се уверявайте, че съдържанието, което искате да се класира, има равностоен HTML формат. Може би ще искате да се замени Flash функционалност на сайта си с използването на HTML5 техники.

html5logo

10. Пренебрегването на социалните елементи

Социалните елементи са фактори, които могат да увеличат ранга ви, така че се уверете, че имате социално присъствие, споделяйте своите статии през вашите социални акаунти и печелете препратки от социални акаунти, които имат добра репутация.

11. Тънко съдържание

През 2011г. Google пусна актуализация наречена „Панда“, която понижи „тънкото“ или „плитко“ съдържание, така че се уверете, че съдържанието на сайта ви е добре написано и лесно за употреба. Ако сайтът ви има много изображения ,уверете се ,че сте приложили описателни ALT тагове.

12. Не използвате подходящи пренасочвания

Пренасочването е процесът на изпращане на един URL към друг URL. Някои случаи на употреба на пренасочвания включват предвижване от стар сайт в нов сайт или пренасочване от example.com към www.example.com, така че потребителите могат лесно да намерят вашият сайт.
Пренасочване тип 301 е правилният начин да се направи това, тъй като се показва на двата браузъра и показва, че страницата е преместена за постоянно, и не носи никакво притегляне на връзката от оригиналната страница на новия URL.
redirect-google-301

13. Фокусирайте се върху детайлите, вместо върху по-големите изображения.

SEO е комбинация от няколко фактора и никой отделен фактор не може да гарантира повдигането или понижаването на мястото в класирането при търсене. Ето защо, винаги е най-добре първо да се приложат основите на SEO и да се опитате да оптимизирате сайта си като цяло, вместо да се концентрирате върху ултра специфични детайли ,като да се опитвате да прецените колко по-голяма тежест би имал главен таг с H1 сравнение с H2 тагове.
Винаги се старайте да прилагат най-добрите SEO практики , когато е възможно .
Чрез коригиране на тези предотвратими грешки, можете да подобрите стратегията за SEO оптимизиране и да бъдете сигурни ,че ще бъдете видени или чути . Кои други SEO грешки сме изпуснали ? Нека да обсъдим това в коментарите по-долу.

Други публикации
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.