+359 883 39 5569
office@bekyarov.net

Как да напиша правилно рекламни текстове

Как да напиша правилно рекламни текстове

Няма да намерите еднозначни отговори за това как да пишете рекламни текстове, които са ефективни за клиентите. Няма точни инструкции и готови шаблони, както обещават много продавачи на информация. Историята на продажбата на реклама се променя според вкусовете на потребителите. Това, което беше релевантно преди няколко години, днес е безмилостно остаряло. Появяват се нови методи за влияние върху клиентите и читателската публика.

Как да напишете рекламни текстове, за да ги накарате да работят?

На първо място е важно да проучите търсенето, да знаете всички съмнения и възражения на купувача, за да ги предотвратите навреме. Необходимо е да се даде най-пълна информация в полза на клиента, да се дадат отговори на всички въпроси, които той може да зададе. Следното може да се отдаде на възраженията на потребителите:

  •  Защо имам нужда от това?
  • Кой вече използва това?
  • Ще мога ли да използвам това самостоятелно?
  • Това най-ниската цена ли е? Или е по-евтино?

services-seo-copyrighting

Как да пишем рекламни текстове в съответствие с всички правила?

Всеки автор има своите специфики на влияние върху купувача, специален стил на реч, сричка, различни начини за представяне на информация. Много, но не всичко, зависи от опита на рекламно копирайтър. Има и такива, които изобщо не са характерни за силата на убеждаването, независимо колко време е отделено.

Цялата ни житейска дейност се състои от хуманитарни (творчески) и технически области. Има автори, които пишат интересни статии за психологията, за семейството и ръкоделието, но има и такива, които са склонни да пишат на строителни, юридически, медицински или технически теми. Затова е по-добре веднага да определите посоката на техните авторски способности. Както знаете, рекламата е социална и комерсиална.

При копирайтинга по-често има поръчки, насочени към привличане на клиенти, така че изискванията към рекламния текст са почти същите като за всеки продавач (статия, презентация, целева страница, бюлетин, търговска оферта и др.).

Точна цел

Определете точната цел и читателската аудитория. Използвайте фрази, водещи до целта. Пишете на езика на вашите клиенти (за домакини, за шофьори, за студенти и т.н.) и адресирайте лично всеки човек. Заменете личните местоимения (аз, ние, нашата компания) с местоимения от 3 лица (вие, вие, за вас);

Вълнуващото заглавие е 80% от успеха на статия

Въведете числа, въпроси, сензационни новини, полза за купувача, рима, оксиморон, антоними, контрасти в името.

Веднага покажете ползите за клиента

Изпратете най-интересното нещо в началото на рекламния текст, в заглавието и въвеждането (статия водеща). Добавете малко ласкателство, искрица и специални ефекти, които всички обичат. Можете ясно да идентифицирате спешния проблем и да дадете гаранции за неговото решаване.

Използвайте повече глаголи и съществителни имена, по-малко красиви прилагателни и стоп думи (предлози, съединения, частици, идиоми). За да напишете правилно рекламния текст, използвайте императивни глаголи, за да мотивирате клиента.

Подчертайте предимствата и деликатно заобикаляйте недостатъците на стоките (услугите). Сравнете с по-слаби (скъпи) конкуренти. Пишете за факта, че въпреки скромните данни, той изпълнява мощни функции, на достъпна цена за високо качество, се съсредоточете върху ексклузивното

Структура и дизайн

Ако рекламният текст е написан правилно, това засяга подсъзнанието на купувача. Информацията е визуално по-лесна за възприемане, ако е представена под формата на ясна диаграма, структура, а не твърд текст. Заинтригувайте читателя с примамливи субтитри, оформете кратки изречения и обозначени списъци. Разделете текста на параграфи от 4-5 реда всеки. Вмъкнете интересни факти, цитати, рекламни лозунги и закачливи девизи.

Използвайте магнетични думи

Без значение към каква социална сфера и прослойка принадлежи човек, той е „купен“ от „магическата“ сила на някои атрактивни думи. И тази тенденция е неразрушима от векове.

Магнетични думи: пари, богатство, успех, комфорт, качество, победител и т.н. Всеки иска продуктът да бъде  уникален, ефикасен, ценен, рентабилен, полезен, евтин, елитен или практичен.

Формулата на успеха

За да създадете наистина ефективен рекламен текст, трябва да докажете на потребителя, че той действа рационално и разумно, купувайки вашия продукт или услуга, спестявайки се от проблеми. В класиката на Western copywriting има различни модели за писане на рекламна статия.

Професионален копирайтър

Последният съвет е маркетинг с триковете на професионален копирайтър. Посочете в офертата срок, стоки, ниска цена. Уведомете потребителя, че е специален, тъй като той успя да закупи най-новите качествени артикули (маркови стоки) на изгодна цена.

Типичен пример за продажба на текст е лесно да се намери в Интернет.

За съжаление, не всички образци са с добро качество, така че трябва да препрочетете планините с допълнителна информация, за да намерите правилния шаблон.

След дълго търсене на неговата „рецепта“ става очевидно, че всеки автор има свой собствен стил и възглед за създаването на ефективен текст за продажба.

Днес всичко се променя. Много реномирани компании и големи клиенти на ефективно търговско съдържание избягват отворените традиционни рекламни фрази в текста за продажба. Съвременните потребители станаха предпазливи от натрапчивата реклама, затова маркетинговите гении промениха тактиката на доставката на PR материали.

Стиловете на писане на продажбите на текстове се определят от клиента!

Рекламната сричка е позната на всеки съвременен читател и потребител. Тя е по-лека, по-сбита, понякога комична, използвайки различни атрактивни елементи: метафори, популярни цитати, рими, числа, каламбури и т.н.

Текстът на продавача е по-малко емоционален, по-упорит и конкретизиран. Той съдържа основните лостове към сърцето на купувача. Изброява неоспоримите предимства, предимства и предимства, предоставя всички причини, след които клиентът не може да откаже да закупи стоката.

Каква е разликата между продажбата и рекламните текстове?

Отговорът на този въпрос често тревожи начинаещите, но той се съдържа в самите имена. В първия случай мотивът на статията е да продаде, във втория – да рекламира (продукт или услуга).

Рекламен текст може да бъде ориентиран към изображение, информационен, аналитичен. Той обявява за продукти, за предимства, за предстоящи промоции и нови продукти.

Продажба на текст – насочен към конкретни продажби и насърчаване на клиентите незабавно да използват една или друга услуга. В крайна сметка обикновено се поставя емоционален разговор за покупка или бутон за поръчка на услуга или продукт.

Други публикации